Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Герджиков: Приветствам доблестта на ЦИК, която е отказала да бъде привикана от Румен Радев
Автор: Екип Burgas24.bg 13:16 / 26.10.2021Коментари (2)958
©
Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков подкрепи решението на Централната избирателна комисия да отхвърли поканата на Румен Радев за среща за изборите. "Приветствам доблестта на ЦИК, която е отказала да бъде привиквана от г-н Радев, именно с мотива, че е налице конфликт на интереси. На фона на здравната криза, която премина и в образователна, с какво се занимава г-н Радев? Събира институциите, които ще организират изборите. И преди съм питал - как така някой може да е едновременно президент и кандидат за президент? Това не го ли поставя в привилегировано положение пред останалите кандидати?

И защо останалите кандидати трябва да излязат в неплатен отпуск, очевидно за да не влияят на мнението на колегите си, а действащият президент може да бъде всеки ден в новините, което е забранено за останалите кандидати, и да свиква институциите, които организират изборите? Не му ли е достатъчно, че самото служебно правителство, което организира изборите, е назначено и подчинено на него?“, заяви проф. Герджиков на среща с избиратели във Видин.

По повод кризата с коронавируса и зелените сертификати, кандидатът за президент припомни казаното от него в Смолян на 21 октомври, че след недомислената заповед на здравния министър ще спрат работа цели сектори, включително здравеопазването, и няма да има кой да лекува хората. Проф. Герджиков посочи, че тази прогноза се е сбъднала още на следващия ден и вместо да са на работните си места, лекарите се е наложило да се редят на дълги опашки, за да си правят тестове.

"След това предсказах, че здравната криза ще прерасне в образователна. За съжаление и тази прогноза се сбъдва. Щест месеца бяха пропуснати, за да се подготвим за четвъртата вълна на епидемията. По време на обсъждането на актуализацията на бюджета преди месец и половина беше отхвърлено предложението за допълнителни средства за тестване на учениците и студентите и за закупуване на въздухопречистватели за учебните помещения. Служебното правителство на г-н Радев предложи увеличение на разходната част на бюджета с 1.8 милиарда, но средства за тестовете на учениците не бяха одобрени.

Сега научаваме от служебното правителство, че щадящите тестове са възможност да не се затварят училищата и че финансовият министър ще търси средства да ги обезпечи. С други думи правителството, назначено от г-н Радев, започва едва сега, когато образователната криза настъпи, да разбира това, което родителски и професионални организации поискаха още през август, и което редица европейски държави отдавна организираха“, коментира проф. Герджиков.

Колкото до идеята за въвеждане на зелен сертификат за учители, според кандидата за президент това ще стане причина за задълбочаване на образователната криза, защото ще доведе до затваряне на училища.

Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева днес се срещнаха с граждани на Видин. В програмата им е включено и посещение на Монтана и Враца.



Още по темата: общо новини по темата: 270
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
19.01.2022 »
19.01.2022 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ушанката си мисли не само, че ЦИК са му подчинени, а, че всички българи са му подчинени!!! Мисли си, че сме военно-въздушно поделение!!!
+2
 
 
Ушанката си мисли,че ЦИК са му подчинени!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: