Проф. Коларова: България си избра още от същото

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:36 / 22.11.2021
850
България избра още от същото. С избора и активността си хората показаха, че политиците са им длъжници, каза проф. Румяна Коларова пред "Фокус".

"Когато говорим за духа и за стила на тази кампания, първо трябва да подчертаем, че тя започна в условия на много рязко противопоставяне - с лозунга за изчегъртване, с радикалните позиции и насмешката, с която опонентите на проф. Герджиков се отнасяха към неговата теза, че българските политици трябва да се обединят около общи приоритети".

"А в края на кампанията всички, включително и неговият основен опонент, повтарят тази негова основна теза. В някакъв смисъл хората избраха и показаха с активността си, че политиците са им длъжници. Те са им длъжници оттук нататък не само с това, което са обещали, но и с това, което не са обещали и не са направили. Тепърва и депутатите в парламента, и самият президент ще се окажат в една ситуация, в която ще трябва да започнат да действат позитивно и да отговарят на очакванията на хората“, подчерта проф. Румяна Коларова.

Според проф. Румяна Коларова опитът да се генерира напрежение и да се стигматизира една част от българските граждани и тези, които гласуват в Турция, не е успял.

Резултатите са показали, че избирателите на ДПС са разумни хора, които избират спрямо собствената си свободна воля, а не по инструкция, допълни тя. Проф. Румяна Коларова очаква инсинуациите от края на предизборната кампания да приключат.

"Проверката в Софийския университет може да е била инициирана съобразно изискванията на финансовия контрол, но двете съобщения, които вътрешния министър Рашков направи, бяха насочени директно към проф. Герджиков и то в последните два дни на кампанията“, каза още проф. Коларова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (270):
22.01.2022 Иво Христов: Радев помете остарелите разбирания
22.01.2022 Плевнелиев: Сега Радев може да направи каквото поиска с държавата
22.01.2022 Президентът: В идните години ще бдя, чакат ни още изпитания!
22.01.2022 Радев и Йотова встъпват в длъжност
19.01.2022 Вицепрезидентът Йотова: Имаше моменти, когато се чувствахме като в обсадена крепост
19.01.2022 Държавният глава: Ще връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).