Проф. Кожухарова: Хората не само са изморени, на тях им е писнало

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:13 / 07.08.2020
1075
"Ще бъдат толкова повече положителните резултати, колкото повече тестове се правят. Обикновено източникът на инфекция не се открива. Но епидемиологични взривове се наблюдават в трудови предприятия." Това заяви в ефира на БНТ проф. Мира Кожухарова. По думите ѝ вирусът е разпространен из цялото общество.

"В България започна доста по-късно развитието на епидемията. Всяка една епидемия е изпитание за обществото и здравната система.  "Преувеличените страхове в началото доведоха до разделение. Част от хората бяха безкрайно изплашени. Техните страхове са буквално иррационални. Другата част на хората реагираха парадоксално – няма вирус, лъжете от началото, лъжете и сега, което ги кара да не спазват елементарни мерки. Хората не само са изморени, на тях им е писнало, не искат да ни слушат. И това е младата част от населението, заяви тя.", коментира тя.

Според експертът проблем са и противоречията. "Имаше много противоречиви мнения, дори СЗО започна това с маските". "Трябва да приемем, че животът продължава. Има риск, но има риск и когато човек се качва в колата", посочи тя. "Смятам, че децата трябва да започнат училище присъствено. Трябва да се прекъсне тази кошмарна история децата няколко месеца да учат дистанционно.

Според последните проучвания децата не са рискова група, не са основен източник на инфекция и не заразяват възрастните. Разбира се, трябва да бъдат взети всички предпазни мерки, каза още епидемиологът. Проф. Мира Кожухарова подчерта, че такива мерки трябва да бъдат взети и в домовете за възрастни хора.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).