Проф. Мария Нейкова вече е областен управител на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:52 / 05.08.2022
690
Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност областен управител днес.  Проф. д.н. Мария Нейкова Кънева е професор по административно право и процес и доктор на науките по национална сигурност. Декан е на Центъра по юридически науки на Бургаски свободен университет. Проф. Нейкова е член на Съюза на учените в България, на Българската асоциация по криминология, на Асоциацията на завършилите колежа по отбраната на НАТО. Тя е ключов експерт по европейски проекти в сферата на електронното управление, административните услуги на гражданите и бизнеса. Работи по проекти относно функциите и компетенциите на областните управители и контрол по законосъобразност на актовете на кметове и общински съвети. Проф. Мария Нейкова е автор на учебници и научни книги по административно-правно обслужване, местно самоуправление, сигурност, управление при кризи, гражданско общество – фактор на сигурността, децентрализацията – фактор за повишаване ефективността на управление.

Преминала е обучения в U.S. Agency for International Development, Световната банка, Военномедицинска академия – София, Висша административна школа в Рим (Италия), Национална школа по администрация (L ENA), Париж (Франция). Има специализация по Международно публично право в Софийски университет "Св. Климент Охридски“.

В периода 2001 г. – 2009 г. е областен управител на област Стара Загора, а преди това заема длъжността зам.-директор на РЗОК в гр. Стара Загора и главен експерт в Районна здравноосигурителна каса – Стара Загора.

В периода май 2021 г. - януари 2022 г. Мария Нейкова отново бе начело на област Бургас като областен управител, излъчен от служебно правителство.


Виж коментарите (0)

Още по темата (845):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Национални новини:
Тир катастрофира на АМ "Тракия"
В никакъв случай не отваряйте този мейл!
Огромен скок на кражбите в магазините у нас!
Култово изпреварване на АМ "Тракия": Капитан Планета бърза, напра...
Официално: Известен наш икономист влиза в надпреварата за евроизб...
Кардиолог: В хранителните продукти има прекомерно много сол, тряб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).