Проф. Милена Стефанова: Тревожен е сигналът, че вече трудно се намират хора за листите

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:13 / 12.09.2023
687
Имаме във всички случаи положителна оценка на това правителства, но това се гради на факта, че имаме правителство. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" професорът по политология Милена Стефанова. "Да, имаме редовно правителство.

Добро впечатление прави напоследък премереният тон на премиера и идеята въобще да въведе някакъв по-академичен стил на работа, съответно да се опитват, ето както при пороите тук и бедственото положение в Община Царево, да се опитват да реагират адекватно, и съответно да подпомагат с каквото могат разбира се. Слушах дискусии в Народното събрание, когато го разпитваха, и ми направи впечатление, че той наистина със стоицизъм понасяше празното говорене от страна на някои политици, добре известни ни.

Защото не може да се говори, особено от парламентарната трибуна, ей така, урболежката, без да се премисли. Значи това не бяха сечища, не бяха язовирни стени, не бяха… Ами чакайте малко, бе хора, има експерти, нека те да се произнесат и след това политиците да отидете да коментирате, след като вече са ясни експертите оценки.

За съжаление това е практика не само в нашата страна. Тя няма толкова лесно да бъде преодоляна. негативна емоция да се сипе непрекъснато, защото лошото е когато бедствието на хората се използва за политически цели", каза политологът Милена Стефанова.

Според нея, три месеца трябваше вече да са достатъчни, за да е подготвен пакета от документи, които правителството трябва да внесе за Плана за възстановяване и устойчивост.

"Направи ми впечатление, че много спокойна ваканция си изкараха депутатите и добре се върнаха на работа, само че като са се върнали на работа какво правят? Сега ще излязат пак във ваканция заради местните избори и очевидно времето, в което ще се заработи може би, се отмества за след 29 октомври или чак някъде през ноември можем да очакваме евентуално да се работи. Тогава, разбира се, пак ще се започнат споровете покрай бюджета за следващата година и всъщност аз не знам какво точно ще се случи, защото трябва да видим какви ще бъдат и резултатите от местните избори", каза още Стефанова.

Според нея, у всичките партийни структури и формати има някакво напрежение в момента, което е свързано с издигането на кандидатурите за кметове и съответно с реденето на листите за общински съветници. "Но за мен тревожни сигнали се появяват, че вече трудно се намират хора, с които да попълнят листите за общински съветници, което е много тревожно.

Стефанова смята още, че в преобладаващото число малки общини в страната няма как пет-шест партии да намерят по 17 различни човека, които да ги регистрират за участие в изборите – много тежка работа

Наистина трябва да се даде шанс, но трябва и да се измисли нещо като критерии, с които да се редуцира броят на партиите участващи в изборите до разумен.

Виж коментарите (0)

Още по темата (494):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Петков и Атанасов
27.02.2024 Кметът на Варна: По време на кампанията ми към мен имаше многократни
кибератаки
16.01.2024 Момчето, позиращо по мускули при броенето на бюлетините, остана без
заплащане
08.01.2024 Тази дама се превърна в атракцията на изборите в Бургас!
03.01.2024 8 участници в местните избори не са подали финансови отчети
19.12.2023 Бонев: Няма да отидем да целунем ръката на Бойко Борисов
Още новини от Национални новини:
Христо Иванов подаде оставка като лидер на "Да, България"
85.47% от протоколите на ЦИК са готови
Вотът от чужбина е напълно отчетен
Полицията в Габрово изяснява детайли около масовия бой в центъра ...
Метеоролозите ни предупредиха и за утре!
Това са идеалните ден и час за полет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).