Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Пламен Киров: Манталитетът на ПП е от детската градина, могат да бъдат много неприятно изненадани от президента
Автор: Екип Burgas24.bg 16:59 / 27.06.2022Коментари (1)776
©
Момчетата от "Продължаваме Промяната“ не са дорасли за голямата политика. Те демонстрират манталитет от детската градина. Те упорито неглижират Конституцията. Това заяви в интервю за БГНЕС проф. д-р Пламен Киров, който е ръководител на катедра "Конституционноправни науки" в СУ "Свети Климент Охридски". Той коментира отказа на ПП да се явят на консултациите при президента Румен Радев.

"Момчетата от "Продължаваме Промяната“ отново са се объркали. Не те диктуват процеса на консултациите и скоростта, с която той се движи. Това е в ръцете на президента. Ако смятат, че от тях зависи, кога ще отидат на консултации при държавния глава, могат да бъдат много неприятно изненадани“, заяви проф. Киров. Той посочи, че Радев ще направи консултациите с останалите политически партии, които се явят и след това ще покани лице от ПП, за да връчи мандат.

"Президентът може да вземе решение и да връчи мандата на лице посочено от ПП. Това е първият проучвателен мандат. Ако те не отидат, той заявява, че никой не иска да вземе този мандат, смята го за неуспешен и преминава към втората по численост парламентарна група“, заяви конституционалистът и добави, че "никой няма да върви по гайдата на ПП“.

"Ако мислят така пренебрежително да се отнасят към държавния глава и процедурата по член 99 от Конституцията, нищо хубаво няма да стане. Няма да извлекат политически дивиденти. Манталитетът на ПП е от детската градина, те не са дорасли. Стигнали са до трета група в детската градина“, подчерта проф. Киров. Той остро разкритикува и начина, по който правителството на Кирил Петков подаде своята оставка, след като в сряда падна след гласуван вот на недоверие.

"Те се забавиха и с подаването на оставката. Тя трябваше да бъде подадена буквално на следващия ден след гласувания вот на недоверие. На всичкото отгоре пренебрежително я изпратиха в Народното събрание по куриер. Може би трябваше да я изпратят по Еконт“, каза проф. Киров и допълни: "Действията на ПП са нелегитимни от гледна точка на процедурата, която е закрепена в Конституцията. Те упорито неглижират и не искат да се съобразяват с Конституцията. За тях Основният закон не означава нищо“, категоричен е проф. Киров. Професорът не изключва с тези си действия ПП да доведат до това предсрочните парламентарни избори да се проведат в средата на август.

"Нека много добре си направят сметката. Ако се окаже, че консултациите не се разтеглят във времето, не се стигне до втората половина на юли с цялата тази процедура с трите опита, тогава ще се окаже, че изборите могат да бъдат в средата или края на август. Ако искат това да стане, нека действат по същия начин“, предупреди конституционалистът. Той отбеляза, че ако ПП се бяха явили на консултациите, можеше да се постигне диалог между институциите, който е много полезен и за приемането на бюджета.

"Между институциите трябва да се води диалог и да се надскочи манталитетът на детската градина“, подчерта проф. Пламен Киров.



Още по темата: общо новини по темата: 748
04.09.2022 »
10.08.2022 »
10.08.2022 »
29.07.2022 »
29.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.06.2022 г.
0
 
 
Пламен Киров не е независим експерт.Той е член на КЗК,която правителството иска да попълни с нов състав.Това може да обясни обидите,които използва срещу ПП.Мисля ,че е обективно да го представяте като член на КЗК,а не просто професор.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: