Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Смоленов: Все повече ще приличаме на корпоративно маймунство, което не може да излезе от капана
Автор: Йоланда Пелова 11:17 / 31.10.2022Коментари (0)347
© Фокус
Светът трябва да се стресне. Младото поколение става жертва на много сериозна манипулация, която се стреми да извлече от него всички ресурси под формата на забавление, под формата на екзотични увлечения, включително и това да се блъскаш с наркотици. Това коментира в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" експертът по антитероризъм проф. Христо Смоленов по повод трагедията в Сеул, Южна Корея, където загинаха 154 души, впуснали се празнуват Хелоуин.

"В случая става дума за нещо, което на пръв поглед е съвършено случайно – събирането на хиляди млади хора в една не особено широка улица, в която от двете страни на улицата продължават да прииждат, да прииждат млади хора, превъзбудени може би от употребата на наркотици, защото съм убеден, че когато има големи събирания на млади хора, сред тях щъкат дилъри на дрога и подобни мероприятия се опорочават по определения, където и да било, и в далечния Изток, и в далечния или по-близък Запад. За съжаление и в нашата страна, макар че тук интензитетът на подобни издънки е много по-малък", коментира Смоленов.

Според него младото поколение е определено в перспектива като глобалната жертва на това, което всички виждаме.

"И докато е интензивна енергията в това младо поколение, докато то иска да консумира все повече и повече забавления със съответните притурки към тях, със съответните гарнитура от фармакологично заострени препарати, боя се, че дотогава ние ще бъдем в опасност като човечество и все повече ще приличаме на корпоративно маймунство, което не може да излезе от капана. Знаете ли как ловят в Далечния Изток маймуни – клетка с тясно разстояние между металните пръчки, в клетката орех, маймуната си прокарва отворената ръка, лапа, но тя е ръка, защото много повече прилича на човешка ръка, хваща ореха, и вече когато го държи, не може да си измъкне обратно ръката и не се сеща да пусне, да захвърли ореха и да се освободи – продължава да стиска този орех и стои в такъв капан. В това положение е съвременната младеж. И аз бия тревога – симптомът на Сеул 2022 година е страшно характерен за всички", обясни експертът по антитероризъм.

Според него както борбата с тероризма се оказа след 20 години война в Афганистан пълен провал, така и борбата с наркотиците се превръща в глобален провал.

"И обяснението за мен е едно: тези борби и срещу едното, и срещу другото се водят не за излекуване на човечеството и изличаване на съответните дразнители – наркотиците и тероризма от картата на нашата глобална действителност, тези войни се водят за монополизиране на контрола и върху тероризма, и върху наркотиците", уточни професорът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: