Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Прокуратурата даде още подробности за разследването около смъртта на таксиметровия шофьор
Автор: Екип Burgas24.bg 13:12 / 10.10.2022Коментари (0)505
©
Софийската градска прокуратура излезе с подробности относно разследването на смъртта на таксиметров шофьор в София, до която се стигна в съботната вечер.

Обвинението, повдигнато на Й. И. на 09.10.2022 г., му е предявено и в присъствието на защитници той е дал обяснения. В изпълнение на дадените от прокурор в СГП указания разследващ полицай към 03 РУ-СДВР е извършил освидетелстване на обвиняемия, при което са документирани нараняванията по тялото му. 

СГП е дала указания да бъде назначена съдебномедицинска експертиза на обвиняемия, което предстои да бъде изпълнено от органите на МВР. От обвиняемия са снети и образци за сравнително изследване с негово съгласие. 

Към този момент не е готова съдебномедицинската експертиза на починалия, която следва да даде предварително заключение относно причината за смъртта му. Тя е назначена в първия ден от разследването – 08.10.2022 г.  

СГП е възложила на МВР да установи дали има камери не само в района на инцидента, но и по посоката на движение на автомобилите, което към момента органите на МВР изпълняват. Разпитани са 17 свидетели, които са възприели различни моменти от инцидента. Приложени са докладни записки относно проведените ОИМ, включително относно лицата, с които са проведени беседи с цел установяване на свидетели.  

Извършен е оглед на местопроизшествие, при който са иззети следи. Предстои извършването на съответните експертизи за тяхното изследване. Протоколът от проведеното претърсване на лек автомобил е одобрен от Софийския градски съд по искане на СГП.

От проведеното до момента разследване се установява следната фактическа обстановка: 

На 08.10.2022 г. около 18:30 часа лек таксиметров автомобил, управляван от починалия Х. Й., се движи в посока обратна на посоката за движение по ул. "Рибен буквар“ в столичния ж. к. "Разсадника-Коньовица“. По ул. "Хъшове“, перпендикулярна на ул. "Рибен буквар“, се движи автомобил, управляван от приятелката на обвиняемия Й. И., в който на пасажерското място пътува обвиняемият Й. И. 

Двата автомобила се засичат и спират. Починалият и обвиняемият слизат от автомобилите и между тях възниква вербално пререкание по повод правилата за движението по пътищата. Спречкването прераства във физическа агресия, като показанията на свидетелите не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата първи нанася удар на другия. Физическата саморазправа е преустановена, като има показания, че това е станало, тъй като приятелката на обвиняемия е извикала полиция. 

Обвиняемият и починалият шофьор на такси се върнали по колите си, но след малко сбиването е било възобновено. Част от свидетелите заявяват, че са видели как водачът на таксито набира някого по телефона и след малко пристигат трима мъже, които заедно с таксиметровия шофьор започват да бият обвиняемия. 

Други свидетели, напротив, твърдят, че обвиняемият е нанесъл побой на таксиметровия шофьор. Биещите се били разтървани от граждани и след намесата на полиция. След преустановяване на боя 34-годишният Х. Й. паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта му. 

Към момента се установява, че не отговарят на истината медийните твърдения, че е имало голям брой хора – 10 или 7 човека, заедно с обвиняемия Й. И., които са участвали в сбиването. 

След събиране на доказателствата и уточняване на фактите по случая, при необходимост ще бъдат назначени и други експертизи, съобщават от СГП. Днес е направено предложение от наблюдаващия прокурор в СГП делото да бъде взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – София и от Върховна касационна прокуратура. Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия.



Още по темата: общо новини по темата: 17
20.10.2022 »
20.10.2022 »
19.10.2022 »
11.10.2022 »
11.10.2022 »
10.10.2022 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: