Прокуратурата обвини пияница, счупил челюстта на полицай

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:26 / 03.02.2022
589
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу Х. В., за това, че по хулигански подбуди е причинил средна телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения.

Според събраните на досъдебното производство доказателства престъплението е извършено на 03.04.2021 г. около 02:20 часа в близост до сградата на 02 РУ-СДВР в гр. София. 

Трима служители на реда опитали да събудят обвиняемият Х. В., който, след като употребил алкохол, заспал в лек таксиметров автомобил и отказвал да слезе от него, поради което водачът на таксито се принудил да го откара до сградата на районното управление. 

Един от полицаите успял да разбуди обвиняемия, който излязъл от колата и застанал пред полицая. В този момент обвиняемият изведнъж нанесъл на служителя на реда удари с юмруци в областта на лицето и тила, а след това и удари с крака в областта на кръста и ребрата. 

Полицаите задържали обвиняемия и го отвели в районното управление.

Пострадалият полицейски служител бил отведен в УМБАЛСМ "Пирогов“, където било констатирано, че е получил редица увреждания, включително счупване на челюстта, което наложило обездвижването ѝ с мека превръзка. Пострадалият отказал да бъде хоспитализиран и се завърнал да изпълнява служебните си задължения.

В хода на разследването били разпитани свидетели, били приложени редица писмени доказателствени средства, били назначени и извършени съдебномедицинска и съдебнопсихиатрична експертизи.

Х. В. е на 31 години, със средно образование, неосъждан.

Предстои провеждане на разпоредително заседание по делото.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас
Доц. Мангъров говори за новия "вирус на шамара"
БНБ с важна информация
Апелативният прокурор на София подаде оставка
Задържаха шофьора, който блъсна мъж и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).