Прокуратурата се зае със случая на насилие в яслата в ,,Лозенец,,

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:01 / 20.10.2021
509
Прокуратурата се самосезира след направен репортаж за крясъци и шамари в 23-а детска ясла в квартал ,,Лозенец,, в София. Столичната полиция ще разпитва служителите от аудиозаписите с вербална агресия към 2-годишни деца. 

Лошото отношение и обидите към децата са записвани в продължение на седмица.

В звукозаписа, направен от родители, се чуват обиди, отправени към 2-годишни деца, предава Нова тв.

"Кошмарът, който един родител изпитва, оставяйки си детето тук, в "яслите на ужасите", е огромен", споделя Стойка Стефанова. Тя вече е подала два сигнала до институциите. Причината - още от първия ден в яслата става свидетел на крясъци.

"Имаше някакъв зверски, махленски, като на битака, скандал между персонала. И моето дете в продължение на 3 месеца казваше, че го е страх", споделя тя.

През 2017 година друга майка снима видео пред входа на яслата, в което персоналът говори на висок тон. През 2020 г. родител пише сигнал за насилие до Столичната община. Причината - детето разказало , че "госпожата го чука с пръсти по главата".

От прокуратурата се самосезираха по случая. И разпоредиха на СДВР да установи - кои са хората зад гласовете в записите. Ако установят нарушения, ще бъде образувано наказателно производство. 

"Винаги нещо може да се случи, но да не е до такава степен, че да нарушава психиката на децата. За мен това, което чух, е недопустимо", категорична бе директорката на яслата Ценка Бойкова.

Проверката на прокуратурата може да продължи най-много до 4 месеца. До тогава трябва да стане ясно дали някой от персонала е превишил правомощията си и е извършил престъпление. Докато чакаме - две от служителките вече са уволнени, а една медицинска сестра е наказана дисциплинарно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).