Прокурори ще проверят информация за двама души от списъка "Петков"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:51 / 23.03.2022
454
Във връзка с водена от Върховна касационна прокуратура проверка за предоставения списък от министър-председателя Кирил Петков, сочещ евентуално извършени престъпления от общ характер от 19 лица, получените данни от МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП по отношение на 2 от лицата, ведно с медийните публикации, са изпратени на компетентните прокуратури, съобщават от Прокуратурата.

По отношение на лицето А.М., санкционирано по глобалния закон "Магнитски“, е установено, че в Софийската градска прокуратура се води досъдебно производство за укриване и избягване на данъчни задължения. С оглед на това материалите от органите на изпълнителната власт, ведно със статиите, са изпратени по компетентност в СГП за преценка за присъединяване на същите към доказателствената съвкупност по делото, заявяват от Прокуратурата.

Спрямо А.М. Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла в Окръжния съд обвинителен акт за неправомерно получаване на средства от фондове на Европейския съюз.

По отношение на второто лице – В.Б., е установено, че е един от санкционираните български граждани по глобалния закон "Магнитски“. Той е привлечен в качеството на обвиняем по наблюдавани досъдебни производства от Специализираната прокуратура , с оглед на което материалите от МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП, касаещи В.Б., и медийните публикации, са изпратени в Специализираната прокуратура по компетентност.

За последващи действия в хода на водената във ВКП проверка българската общественост ще бъде своевременно информирана, коментират още от Прокуратурата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).