Прокурорът по делото на банкерката: Имаме съмнения, че парите са скрити някъде!

Автор: Пламена Николова
Коментари (6)
15:05 / 29.11.2019
2216
"Имаме съмнения, че парите са скрити някъде. Не може да се пратят по "Еконт" като документи толкова пачки с пари. Аз никога не съм виждала 1 млн.лв., това са много пари". Това сподели след съдебното заседание днес прокурорът по делото Светлана Данева, предаде репортер на Varna24.bg.

"От писмо на банката, представено на днешното съдебно заседание се вижда, че към вчерашна дата са установени 19 ощетени клиенти, като присвоената от сметки на клиенти сума е в размер на 1 022 060 лв. Има доказателства, че и изпратила на трето лице пари, но това е малка част от сумата. Не можем към този момент изцяло да дадем вяра на обясненията на обвиняемата, те ще бъдат проверени.

Все още не може да се каже какво ще бъде качеството на третото лице, дали като свидетел или обвиняем, това зависи от доказателствата, които съберем в хода на разследването. Третото лице ще бъде обследвано. Според неговите думи му е изпратила 15 хил.лв., като тя сама предложила да му изпрати тези пари, тъй като той бил финансово затруднен.

Нямаме данни към момента къде са парите. Малко странно звучи 1 млн. лв., които вероятно ще набъбнат, защото проверката на банката продължава, да бъдат пратени по "Еконт" като пачки, описани като "документи". Аз не мога да си представя, никога не съм виждала 1 млн.лв., но предполагам, че това е една огромна купчина. Как тя ще бъде пратена на едно и също лице по куриер. Десетки са извлеченията, които намерихме. Тепърва ще обследваме подписи и т.н. кой е получателя.

Обясненията на Невена са, че е пратила парите на третото лице, което пък твърди, че парите намерени като веществени доказателства, принадлежат на баща му. Самопризнанията на обвиняемата на практика не са ни необходими на нас, има достатъчно други доказателства. Такава голяма сума има вероятност да е скрита някъде другаде", коментира днес прокурор Светлана Данева. 

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)

Още по темата (14):
02.06.2020 Връщат в ареста банковата служителка от Варна, източила над 1 млн.лв.
25.02.2020 Влюбената банкерка Невена остава в ареста
20.02.2020 Банковата служителка Невена се прибира у дома, ще я следят с електронно устройство
20.02.2020 Банковата служителка Невена, източила над 1 млн. лв., иска от съда да я пусне у дома
30.01.2020 Ще има ли справедливо възмездие за Невена и виртуалния й любим Сергей?
27.01.2020 Сергей от Монтана застава до банкерката Невена в съда за източените над 1 млн.лв.
Още новини от Национални новини:
Земетресение у нас
Кога в България ще преминем на 4-дневна работна седмица?
Какво да правим, ако ни излезе положителен тест за наркотици, но ...
Крум Зарков: В държавата има криза, действията на служебния кабин...
Проф. Хинков: Решението не е да се спре строежът на частната детс...
Майка намери 15 кърлежа по детето си след разходка: Цялата буза и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).