Промени при наш голям доставчик на интернет и телевизия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
12:59 / 28.09.2022
1455
“Много съм доволен, че приключи сделката за “Булсатком". Тя се проточи доста във времето. Нямам намерение да правя промени в мениджмънта. Сега се събираме с екипа, за да обмисляме нови продукти и други действия за оздравяване на компанията"

Така пред “24 часа" бизнесменът Спас Русев коментира сделката за продажбата на оператора, която най-накрая беше финализирана.

Русев бе избран за купувач още преди година, но основателят на компанията и неин миноритарен акционер Пламен Генчев я оспори и това забави финалното решение.

Сделката бе очаквана от доста време, тъй като от години операторът изпитва трудности с изплащането на дълговете си, които са в размер на над 120 млн. лв. По тази причина кредиторите поеха контрола над компанията и започнаха нейното финансово оздравяване. 

С оздравяването акционерите имаха за цел да могат да излязат от инвестицията си след време. Инвеститори в британското Bulsatcom UK Holdco, което е шапка на едноличния собственик на оператора Bulsatcom Investment Limited, са фондовете BlackRock и Blantyre Capital, Integral, както и Българската банка за развитие (ББР), Европейската банка за възстановяване и развитие (EБВР) и Пламен Генчев.

Предполага се, че цената на сделката е около 125 млн. евро. Тя ще се случи чрез фирмата на Русев “Вива корпорейт България". Тепърва обаче предстои по нея да се произнесе и Комисията за защита на конкуренцията. Досега пречка за нейното одобрение бе, че Спас Русев бе собственик на оператора “Виваком". Той купи компанията през 2015 г. за 330 млн. евро, а четири години по-късно я продаде близо четири пъти по-скъпо на “Юнайтед груп".

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).