Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пропускането на проста процедура води до прегряване на двигателя на автомобила
Автор: Екип Burgas24.bg 10:30 / 13.03.2023Коментари (1)509
©
Прегряването на двигателите много често води до високи разходи за шофьорите на автомобилите. Това прегряване в доста случаи обаче може да бъде избегнато, ако се обърне специално внимание на предсезонната поддръжка на охладителната система. Какво точно трябва да се направи, информира AutoMedia.bg.

Осми март отмина, което означава, че термометърът постепенно преминава към пролетен режим. Затоплянето закъснява, но синоптиците единодушно го обещават до края на месеца. Температурите ще се повишат, движението по пътищата ще се засили и много коли, както обикновено, ще започнат да "кипят". И кой е виновен за това?

В случая с колата и нейните проблеми винаги има един виновен - шофьорът. Не се увери, не провери, не подготви, не изслуша, не прочете. Нито в колата, нито към съветите на приятелите. Но ако сте разумен водач, напролет - колкото по-рано, толкова по-добре - колата трябва да бъде обслужена. И не само "масла, свещи и филтри", но и охладителната система. И да кажем веднага: измиването на радиатора с водоструйка не обслужване, а нещо от съвсем друга област.

Качественото и компетентно обслужване на охладителната система на ДВГ включва: проверка и диагностика на радиатора със задължителен анализ и поетапно почистване, смяна на антифриз, проверка на всички тръби и помпи за течове. Освен това от време на време е необходимо да сменяте капачките на разширителния съд и тази на радиатора. По някаква причина много хора продължават да не правят това.

Системата с байпасен клапан позволява затворената верига да издържи тежки тестове, но се нуждае от абсолютно същия контрол. Термостатите в повечето случаи не са скъпи, но ако не го замените навреме, може да ви струва скъпо.

На някои автомобили вентилът, който контролира налягането в системата, често се поставя не върху радиатора, а върху разширителния резервоар. А повредата на тази капачка може да направи така, че резервоарът не само да се спука, но и да се свие като кутия от натурален сок, от който всичко е изцедено до последната капка. В три от четири случая това е по вина на некачествена или повредена капачка. И присъдата винаги е една и съща - по-скъп ремонт, а преди това нежелателен престой на пътя.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.03.2023 г.
0
 
 
По повод превенцията за изправен технически автомобил можем да подложим на всичко което е около нас и използваме в ежедневието на превантивна подмяна и ремонт.Нужно ли е?Мисля,че автора си е объркал призванието.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: