Протестиращите в Бургас: Политиците на спазиха обещанията си, не направиха страната европейска

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
21:43 / 07.03.2013
2040
Двама представители от ИК, който организира протестите в Бургас ще бъдат изпратени тази събота в Пловдив на среща на инициативните комитети. Това беше обявено пред събралите се на протеста граждани. За да покрият разноските по пътуването беше направена кутия за дарения и всеки пускаше толкова колкото може да отдели.

В Пловдив ще бъде избран един Общ комитет от представители на останалите в страна, който ще ги представлява в бъдеще и ще оформи общо единно искане към президента. Основното искане на протестиращите остава народното събрание да продължи да работи и да бъдат приети промени в Изборния кодекс, така че да се даде възможност на инициативни комитети и граждански сдружения да издигат свои кандидати.

"Днес сутринта стана ясно, че са "шамаросали" президента в Брюксел. Направена му е забележка от гледна точка на политиката, която води към демонстрантите т.е. към всички нас. Да си отваря очите и ушите, защото в момента в който предизвика гражданска война в България не само той си заминава, а почва съдебно преследване на трите партии, които са виновни- БСП, ДПС и ГЕРБ. Те и трите са виновни, защото са в кюпа. Има още 5-6 дни за да се утвърди служебно правителство, водят се преговори, но никой не иска да става премиер и никой не иска да става министър в това правителство. Тотална криза е. Виждате, че партиите колкото и да ги питат журналистите, нито един политик не посмя да каже, че партиите, които са в парламента ще променят Изборния кодекс. Какво означава това - умишлено водене до катастрофа на държавата", каза протестиращият Иван Киров.

Друг от протестиращите посочи, че партиите искат статуквото да остане, но гражданите този път няма да им го позволят и ще има протести в цялата страна. По думите му на всички вече са омръзнали лицата на мимикриращите политици, които се местят от партия в партия или пък са несменяеми с години в предните редици на други политически организации.

Гражданите заявиха, че тези "постоянни" политици са доказали, че не могат да направят нищо и за изминалите години не са спазили обещанието си да направят страната ни европейска. Достатъчно е само да бъдат погледнати минималните заплати и пенсиите, които българина получава обречен на мизерия. Протестиращите казаха също, че не искат да зачеркват и отричат онова хубавото, което е направено през годините, но то е твърде малко и за жалост не се отразило на битието на българина. Събралите се бургазлии заявиха, че намаляването цените на тока е само "замазване" на ситуацията и няма да се почувства на сметки от 400 лв. , а и сигурно през лятото отново ще го повишат. Протестиращите настояват за ревизия на всички приватизационни сделки за последните 23 години. Те допълниха, че в събота, по време на протеста си ще отидат и на жп гарата в Бургас в знак на несъгласие с готвената приватизация на "Товарни превози" на БДЖ.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (289):
01.07.2016 Ето ги новите цени на тока за клиентите на EVN
01.07.2016 По-скъп ток за бургазлии от днес
30.06.2016 Шефът на КЕВР: Токът поскъпва от 1 юли, но минимално
28.05.2016 В проект на КЕВР: По-скъп ток за клиентите на EVN
15.04.2016 EVN посъветва бургазлии внимателно да четат договорите, които подписват
01.04.2016 От 1 април всеки може да смени доставчика си на ток, ето как става това
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).