Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Провокация потресе Хисаря: "Ще ви колим, гяури!"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:34 / 14.11.2014Коментари (18)4638
© Блиц
Кой се опитва да всява етническо напрежение в Хисаря и Карлово? По този въпрос работят полицаите в курорта и в града на Левски. На единия от водопийните павилиони в парк "Момина баня" в Хисаря се появи за трети път надпис "Пак ще ви колим, гяури, смърт". 

Чешмата е атракция за туристите, които обаче се възмущават от драсканиците. На нокти са и местните, тъй като в курортното градче има малцина мюсюлмани, които живеят векове наред в мир и сговор с християните.

"Това са приходящи хора, надписът се трие, след няколко дни някой минава и отново го прави", казаха от отдел "Чистота" в общината, които поддържат града. 

Местната управа вече е взела решение да сложи видеокамери и на двата водопийни павилиона с цел да се пресекат подобни провокации, които вече за трети път се появяват на изворите с минерална вода. От полицията съобщиха, че разследват случая и издирват извършителя.

Подобен надпис "Гяури" се появи преди седмици на улица "Христо Проданов" в Карлово. Тогава репортер на БЛИЦ разговаря с живеещ там християнин, който заяви, че тормоз от роми има и вечер жените се страхуват да се прибират. На улицата живеят различни етноси, а в последно време циганите вдигнали глави и станали нагли. 

По-възрастните учели по-младите да обиждат християните, влизали в дворовете на самотно живеещи стари хора или пък спирали електричеството им от ел. таблата на улицата, за да ги плашат и стресират. Мъжът помоли да остане анонимен и каза, че се страхува.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
По времето на "скапания социализъм" циганите имаха страх защото и за най дребната кражба отнасяха голям бой в милицията.Асега-нямат страх от никого и от нищо.А и Хелзинския комитет се меси във нашите вътрепни работи и ги защитава.Мисля ,че е крайно време да се възстановят "доброволните отряди на трудещите",може и под друго име напр."ДОБ-доброволни отряди на безработните" които да поенат в свои ръце многото наболели въпроси от подобно естество.Иначе няма опрвия-запомнете го това.И една молба към редакцията-нека тези коментари по някакъв начин да стават достояние на общественоста и правителството.Иначе писането е безпредметно-само си чешем езиците.
0
 
 
Ами на Хитлер не му стигна времето да ги направи на сапун.
Aнонимен
на 15.11.2014 г.
0
 
 
Полицията нищо няма да направи !
Aнонимен
на 15.11.2014 г.
0
 
 
какво ли ще е наказанието, когато хванат писателя?
+1
 
 
Сложете снайперист,а не камери.Най добре със заглушител и нощен визьор.И да изчака да започне да пише.... Правете сдружения ,отряди и сбирки с тематична насоченост/изкореняване на вирусите/
Aнонимен
на 14.11.2014 г.
0
 
 
Да не виним сляпо този и онзи,полицията да сивърши работата, а после ще се обвинява.
Aнонимен
на 14.11.2014 г.
+1
 
 
ТОВА Е БЕЗ НИКАКВО СЪМНЕНИЕ РАБОТА НА ДПС ТЕ СТЕ СЕ ОПИТАТ ДА САЗДАДАТ ЕТНИ$ЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ В СТРАНАТА 4РЕЗ РОМИТЕ КОИТО ЗА МАЛКО ПАРИ СА ГОТОВИ НА ВСИ4КО ПРИ ДОБРО ЖЕЛАНИЕ ПОЛИЦИЯТА МОЖЕ МНОГО БЪРЗО ДА АРЕСТУВА ПОДСТРЕКАТЕЛИТЕ
Aнонимен
на 14.11.2014 г.
+13
 
 
Трябва най-накрая да изригне това "етническо напрежение".... Докато не се вдигнем всички - няма да стане.... местни "гаменчета" и т.н. ги интересуват само тревите, чалгите и фейсбук статусите..... В интерес на истината, единствено ултрасите са най-организираните хора в държавата, но само те - няма как да стане..... направихме Катуница, осъдиха ни и какво? Да, в Катуница вече няма такова напрежение, но във всички малко населени села стават страхотни издевателства... Катуница беше капка не в морето, а в ОКЕАНА. ТРЯБВА ДА ИМА ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ, ТРЯБВА ДА ИМА СМЪРТ СРЕД ЦИГАНИТЕ, за да спрат това, което може да се превърне в нещо ужасно за българския народ. А след като циганите се приберат в мишите си дупки..... ще поздравим и турците, както и хората, които ни управляват.... тях - при черните души!
-2
 
 
Повечето мюслита биха написали гяВури,а не гяУри,така го пишат само българите.Мисля,че е дело на тези,които им се"слагат" камери.
Aнонимен
на 14.11.2014 г.
+5
 
 
За рязаните бургии само бои е**н и гръцка музика гадове такива
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: