Провокация потресе Хисаря: "Ще ви колим, гяури!"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (18)
15:34 / 14.11.2014
4647
Кой се опитва да всява етническо напрежение в Хисаря и Карлово? По този въпрос работят полицаите в курорта и в града на Левски. На единия от водопийните павилиони в парк "Момина баня" в Хисаря се появи за трети път надпис "Пак ще ви колим, гяури, смърт". 

Чешмата е атракция за туристите, които обаче се възмущават от драсканиците. На нокти са и местните, тъй като в курортното градче има малцина мюсюлмани, които живеят векове наред в мир и сговор с християните.

"Това са приходящи хора, надписът се трие, след няколко дни някой минава и отново го прави", казаха от отдел "Чистота" в общината, които поддържат града. 

Местната управа вече е взела решение да сложи видеокамери и на двата водопийни павилиона с цел да се пресекат подобни провокации, които вече за трети път се появяват на изворите с минерална вода. От полицията съобщиха, че разследват случая и издирват извършителя.

Подобен надпис "Гяури" се появи преди седмици на улица "Христо Проданов" в Карлово. Тогава репортер на БЛИЦ разговаря с живеещ там християнин, който заяви, че тормоз от роми има и вечер жените се страхуват да се прибират. На улицата живеят различни етноси, а в последно време циганите вдигнали глави и станали нагли. 

По-възрастните учели по-младите да обиждат християните, влизали в дворовете на самотно живеещи стари хора или пък спирали електричеството им от ел. таблата на улицата, за да ги плашат и стресират. Мъжът помоли да остане анонимен и каза, че се страхува.


Виж коментарите (18)
Още новини от Национални новини:
Прогноза: Още по-високи цени на златото и среброто през следващит...
Нешка Робева: За 35 години се опитаха да разрушат, отрекат и забр...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Съседка на семейството, което пострада при катастрофата с автомоб...
Петима са задържани у нас за злоупотреба с еврофондове
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).