Психиатри преглеждат бургазлията, подал сигнал за бомба на Гарата в Пловдив

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:35 / 15.04.2019
1845
Съдебно-психиатрична експертиза ще установи психическото състояние на Станчо С. от Бургас, който в събота подаде сигнал на 112 за заложена бомба на Централна гара в Пловдив. Веднага след неговия сигнал районът бил отцепен, пътници и служители евакуирани, а паркираните коли там били преместени. Щателна проверка на Централната гара в съботната вечер установи, че бомба няма и сигналът е фалшив.

Няколко часа по-късно полицаите закопчаха подателя на злоумишленото телефонно обаждане. 32-годишният мъж се оказа от Бургас, както и че в родния си град вече бил съден за същото престъпление. В Пловдив той решил да повтори престъплението, като разиграе отново властите. Причината била, че по-рано през деня Станчо се бил ядосал на пловдивски полицаи.

32-годишният се запил с приятел, с когото се скарали и сбили. На мястото бил извикан полицейски патрул, който проверил участниците в кавгата. Бургазлията се изнервил, че и него го проверяват, след което решил да си отмъсти, подавайки фалшивия сигнал за бомба на Централна гара.

След като в съботната нощ бил арестуван, срещу него било образувано бързо производство и била уведомена районната прокуратура в Пловдив. Тъй като разследващите имали съмнения относно психическото му здраве, му назначили Съдебно-психиатрична експертиза. Резултатите й ще станат ясни във вторник, когато от прокуратурата ще преценят какъв да бъде развоят на разследването. Мъжът е задържан за 72 часа, които изтичат в сряда, пише "Монитор".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).