Психолог: Детската агресия се проявява, когато безсилието вземе превес

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:08 / 25.01.2022
490
Случаите на агресия между деца се проявяват, когато безсилието вземе превес. Това обясни в ефира на Нова телевизия психологът Ина Антонова. По думите ѝ дефицитът на внимание от родителите и прекаленото време пред смартфоните и гледането на филми с насилие водят до случаите на агресия, подобни на този в столичен мол.

"Това е поколение, израснало пред смартфоните, за да не ни пречи да сме на работа, за да не ни пречи да сме свободни. Поколение, израснало пред телевизорите и гледало насилие. Тези провокации в съзнанието на децата водят до тези проявления, които днес се опитваме да коментираме като негативни", посочи психологът.

По думите на Антонова превенцията на подобни прояви се състои в поведението на родителите. Именно те трябва да обръщат повече внимание на децата си.

"Повече от родителите са притиснати от обстоятелствата и повечето деца точно от това поколение абсолютно по никакъв начин не са видели достатъчно внимание, за да бъдат разбрани. Тези деца не могат да осъзнаят достатъчно ясно, че това, което гледат във филмите - не работи в реалния живот", коментира тя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).