Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Психолог за банкерката, източила един милион лева: Търсела е внимание, искала е да бъде обичана
Автор: Екип Burgas24.bg 09:58 / 30.11.2019Коментари (4)1155
©
Касиерката, източила един милион лева от сметките на клиенти, е искала да бъде обичана, да стане майка. С това обяснява действията й криминален психолог, цитиран от bTV. В търсене на внимание тя изпраща парите на абсолютно непознат човек в Монтана.

Интересни и чисто психологически аспекти на аферата с източените над 1 млн. лв. от банка във Варна разкри криминалният психолог проф. Калин Гайдаров. 38-годишната Невена Й. Беше уличена в присвояването на над 1 млн. лв. от банка, в която работела. Част от парите тя изпратила на мъж от Монтана, с когото общувала само онлайн.

"Получило смесване между това, което принадлежи на институцията и това, което принадлежи на човек“, каза проф. Гайдаров и добави, че когато човек работи в банка и с много пари, изкушението е голямо.

"Друга е случката с този неясен виртуален партньор. Общуването в мрежата е достатъчни пълноценно за специфична категория хора“, коментира той.

"Нещата са сериозни от чисто криминална гледна точка“, допълни криминалистът. Според него, обаче, мотивът на банкерката е чисто личен и психологически:

"На 38 година тя е с потенциала, който тя трябва да разгърне. Има пориви, потенциал, който трябва да бъде разгърнат. Той е свързан с майчински инстинкти. Този подтик от природата, той трябва да се реализира“.

"Друг въпрос е, че тази банка трябва да има достатъчно силен контрол, да следи какво се случва. Но в крайна сметка не можете да влезете в главата на един човек, колкото и да се опитвате“, каза проф. Гайдаров. Според него, нищо не се е променило от времената с любовните истории, описани в литературата: "Това се случва по един технологичен начин. 

 "Същата история като Ромео и Жулиета, но прехвърлена в днешно време“. Криминалистът смята, че банкерката е искала да се реализира като личност, макар и по един доста необичаен начин: "Можеш да си въобразяваш част от нещата и да ги реализираш по странен начин“.

Според него фактът, че тя има вид на скромен и затворен човек, пречи на социалното общуване, към което всички ние се стремим. Проф. Гайдаров изтъква, че фактът, че преди присвояването на парите банкерката и баща и са теглили кредити, парите от които също са изпратени на непознати, говори, че цялата история наистина има личен момент, а не става въпрос само за алчност. 

 "Възможно е да бъде манипулирана с много неща през тази връзка с този странен човек, който ние все още не знаем кой е. Но най-вероятно става дума за такъв тип манипулация“, каза криминалистът. "Искала е да бъде полезна, да бъде свързана и да бъде майка. Реализацията е странна, тя е абсурдна, но хората започват да живеят по някакъв откъснат начин“, добави той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 30.11.2019 г.
+2
 
 
Ама това наистина са смешни и наивни обяснения и то публично изявени от някакъв си уж "топ" психолог. Това поредния шут ли е като оня "психолог" дето анализираше посещението на Борисов при Тръмп. Ми че той един ученик от прогимназията ще ви даде по-трезви анализи, а не такива инфантилни смешки.
-2
 
 
И това е професор по психология.Соц Образование е родило кретени.Абсолютно некадърни плагиати и малоумници.Тая свинка е една хитра КРАДЛА. Със схема дали нейна или на някой друг да краде и да прехвърля краденото. И в замисъла е това да е някой,който е далеч,виртуален и мъж...за да плъзга по пързалката разни празноглави Гайди,че тук има любов,Ромео и Жулиета и това прасенце си е загубила ума и дума и праща ли праща. Пък той Ромео не знае от къде са тези "чувства" от Еконт.Идват там всеки месец,какво да ги прави..съхранява ги.Тайно вероятно.Явно ще каже,че са били само 15 000. И разбира се,че и заеми ще теглят.Да е по достоверна помощта и чувствата. Аз кога знам,че откмъквам по 20-30000 на месец що да не изтегля и 50 000 заем.Ей така да не бие на очи ,че харча за кеф заплатата си ,а опитам до заеми за да живея с кеф.Щото сега ми се живее.Нали така некадърни психолози. С едната ръка крадна...с другата щракам с пръсти щото съм теглила заем да си живея интересно ;)))) Пък Ромео там в Монтана не го вълнува...неговата мисия е да го обичат и да складира краденото дето му го пращат. Пита се в задачата...в Инвестбанк,контрола и финансовите одити и служителите на тази...Олигофрени ли са или зле платени ? Или и от тях някой е в кюпа ?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: