Пълна мобилизация в болница "Лозенец"!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:33 / 02.11.2021
1059
В болница "Лозенец“ има пълна мобилизация на всички ресурси. Това заяви пред Medical News директорът на лечебното доц. Радосвет Горнев. Припомняме, че в края на миналата седмица стана ясно, че бившата правителствена болница ще бъде активно включена в битката с COVID, осигурявайки основно легла за интензивно лечение на пациенти с вируса.

"В лечебното заведение вече е спряна плановата дейност, като ограничението не засяга само АГ дейностите и клиниката по педиатрия. Целият персонал е преструктуриран, за да попълним всички графици. Всички реаниматори са преразпределени", посочи доц. Горнев.

"Мобилизираме сме максимално персонала, за да можем да отговорим на това, което се очаква от нас", допълни той. В отделенията помагат и студенти по медицина, както и доброволци.

На този етап не е привлечен персонал от други лечебни заведения, но в случай на необходимост това може да стане със заповед на директора на СРЗИ.

“Целта е да се разкрият възможно най-много легла. Имаме пълна подкрепа и от Министерството на здравеопазването, за да изпълним това, което се очаква от нас“, заяви той.

В болница "Лозенец“ поетапно се планира да бъдат разкрити 45 легла за пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи. В момента в лечебното заведение има 15 болни от COVID в тежко състояние, а общият брой на пациентите с вируса е близо 60 души. В лечебното заведение има и две педиатрични COVID легла.

Според доц. Горнев днешната среща на Министерството на здравеопазването, на която беше отправен апел за ваксиниране и спазване на мерките, е навременна. “Дано повече хора се вслушат в този апел и да направят това, което е необходимо – да се ваксинират, да спазват дистанция и останалите мерки, това са прости, но важни неща“, коментира той.

Директорът на УМБАЛ "Лозенец“ обаче е на мнение, че е нужно да се въведе локдаун заради големия ръст на заболелите у нас.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Един милион българи потеглят
Д-р Илиев: Спрете със струпването на хора край бебето
Студентски стол стана хит: Салата за 1,50 и основно за 3 лв.
Сериозен проблем по морето
Как да взимаме по-висока пенсия?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).