Първанов: БСП ще се съгласи с ДПС за уседналостта и ще им направи поредната голяма услуга

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
14:57 / 17.02.2014
1196
Ако няма промяна,няма как да се стигне до някакъв позитивен резултат. Ние ще работим само за победата на АБВ и тази победа ще бъде полезна за България. Това заяви президентът Георги Първанов (2002 - 2012 г.) на пресконференция във Варна, където бе открит офис на Националната гражданска инициатива. Според Първанов АБВ ще търси коалиционна формула за участие на предстоящия евровот. Продължават разговорите с възможните политически партньори на движението, които не са представени в настоящия парламент, посочи той.

"Ще има два кръга партии, които ще влязат в коалиционното споразумение, но с добре разписани ангажименти.За следващи избори вероятно коалицията ще се разширява. Няма да кажа имена, защото натискът е много сериозен", заяви той.

В отговор на журналистически въпрос Георги Първанов коментира скандала, около предложението за агитация на майчин език, който избухна по време на петъчното заседание на парламента. Според него в конституцията има ясно разписани правила , които регламентират този тип дейност.

"Повдигането на този въпрос създава остро етническо напрежение и този, който си играе с етническата карта, рискува етническия мир в страната. Допускам, че ще се постигне договореност и въпросът с агитацията ще се реши. БСП ще се съгласи да приеме формулировката на ДПС по проблема за уседналостта, с което практически ще им направи поредната голяма услуга", каза той.

Първанов коментира и тезата,според която скандалът, чиито последствия успяха да провалят и днешното парламентарно заседание, може да провокира дори предсрочни парламентарни избори. "Ако допуснем, че се предизвикат предсрочни парламентарни избори през май, ние ще участваме със своя самостоятелна листа, както ще участваме и на изборите за Европейски парламент.Регистрацията за изборите ще бъде АБВ", посочи той.


Виж коментарите (4)

Още по темата (210):
15.07.2014 Бареков с най-висок доход от евродепутатите ни
24.06.2014 Станишев все пак се отметна от думите си и избра Брюксел
05.06.2014 Барековата партия плащала пари на ръка
04.06.2014 ГЕРБ с нов вот на недоверие, този път в сектор "Финанси"
04.06.2014 Жозеф Дол: Време е да се смени правителството в България
02.06.2014 ГЕРБ-Бургас: БСП повече няма да спечелят нищо в града с неадекватната си политика
Още новини от Национални новини:
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...
Детето на Божанков е стреляло със законен револвер, оставен без н...
Борисов: ГЕРБ ще бъде водещ при съставяне на правителство, не ми ...
Оперират простреляното от сина на Божанков дете
Прокуратурата разследва случая с простреляното дете
Явор Божанков потвърди за инцидента в Търновско: Децата помислили...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).