Първанов: Кабинетът да си прави сметки до пролетта

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:25 / 27.07.2013
1389
Декларация, която да визира съгласие за промяна, да подпишат всички партии в парламента, предлага президентът Георги Първанов. Бившият държавен глава уточнява пред в. "Преса", че документът трябва да съдържа не повече от 6-7 точки и те да не се отнасят само до Изборния кодекс, а до решаването на политическата криза в страната.

Това било вид "меморандум" за помирение, който трябва да стане под егидата на президента Плевнелиев.

"Да, поведението му в момента е спорно, но само президентската институция може да помогне за стъпка към такава декларация, която парламентът да приеме", казва Първанов.

Той подчертава, че декларацията за промяна трябва да визира най-важния въпрос - датата на изборите, и затова трябва да бъде приета от парламента.

Първанов смята, че БСП трябва да приеме решение по трите варианта за излизане от кризата - избори незабавно, което ще е катастрофа, защото те ще повторят резултатите от последните избори, избори след пълен мандат, в което почти никой не вярва, и избори през май, които са най-реалистични.

Той препоръчва разчетите на управлението да са до пролетта. "По-честно и по-положително за работата на правителството е да определим срока, за да вземем инициативата и да се успокоят страстите в обществото", мотивира се бившият лидер на БСП.

За съжаление Първанов е скептичен, че партиите ще стигнат до такова "партньорство за мир". Това изисква всяка страните да седне на масата за преговори без предварителни условия. Борисов пък иска извинение от "Атака". А пък в БСП има много гласове, че ако Станишев се съгласи на преговори, това означава да признае поражение. "А това е край на една не особено славна политическа кариера", смятат критиците му.

Първанов е притеснен, че реваншизмът взима връх в партията му. "Нещо повече, всеки в БСП, който говори за диалог с ГЕРБ се заклеймява", не скрива притеснението си Първанов.


Виж коментарите (1)

Още по темата (351):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
06.06.2014 Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу неадекватното ни правителство
28.05.2014 Отложиха дебатите по вота на недоверие, Миков изключи микрофона на депутат от ГЕРБ
27.05.2014 Протест пред Народното събрание утре, ще искат оставки
Още новини от Национални новини:
Неделина Неделчева е Царица Роза 2024
На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит...
Каква заплата получава един евродепутат?
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Майката на оцелялата от катастрофата в Пловдив: Стана чудo!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).