Първанов за кабинета "Орешарски": Слабо правителство

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
13:54 / 19.03.2014
1612
"Това е своеобразна кампания преди кампанията". С тези думи започна своето изложение в Пловдив лидерът на АБВ Георги Първанов, предаде кореспондентът на Burgas24.bg от Пловдив. Пред медиите бяха представени и новите членове на движението - бившият член на БСП Нина Найденова и общинския съветник от Демократичната левица в Карлово Стоян Четенов.

Георги Първанов обвини институциите в неработене. Разкритикува и разтегливата и неубедителна позиция на управляващите в лицето на външния министър Кристиан Вигенин по отношение на случващото се в Русия и Украйна. Президентът между 2002 и 2012 определил като закъсняло действие свикването Консултативен съвет за национална сигурност, но изрази надежда все пак да има единна българска позиция за Русия и Украйна след него. 

"Дали ще има нова Студена война не знам, но определено ще има период на студени отношения между Изтока и Запада, и то в сфера "Икономика", където не бива да се налагат санкции. Те вредят единствено на хората и бизнеса", поясни Първанов.

Представителите на движението АБВ коментираха и ситуацията около ЕРП-тата. Според тях национализацията им звучи много крайно. Изразиха надежда по цивилизован начин да приключат събитията в енергетиката, а като най-ефективен изход виждат държавата да стриктно да контролира приватизационните договори на дружествата, а не да се стига до национализацията им.

По отношение на кабинета "Орешарски", Първанов заяви, че това е слабо правителство, защото днес е новина, ако има кворум или скандал в парламента. Нови парламентарни избори трябва да има, но от друга страна, не трябва да се приема като референдум евровотът.

Лидерът на АБВ обясни, че листата на партията за евроизборите ще бъде обявена в законовия срок, а към момента е ясен водачът - Ивайло Калфин. Изрази и надежда за честни избори, въпреки че вече изборната борба вече е започнала, и то нечисто чрез компромати за различни партии.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (210):
15.07.2014 Бареков с най-висок доход от евродепутатите ни
24.06.2014 Станишев все пак се отметна от думите си и избра Брюксел
05.06.2014 Барековата партия плащала пари на ръка
04.06.2014 ГЕРБ с нов вот на недоверие, този път в сектор "Финанси"
04.06.2014 Жозеф Дол: Време е да се смени правителството в България
02.06.2014 ГЕРБ-Бургас: БСП повече няма да спечелят нищо в града с неадекватната си политика
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Енергиен експерт: Очаквам 4-5% повишение на цената на електроенер...
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни покрай великден...
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Украйна с интерес към руското оборудване от АЕЦ "Белене", специал...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).