Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Първата книга за Ковид 19 откри дарителската кампания за българската ваксина
Автор: Пламена Николова 11:56 / 19.04.2021Коментари (1)1221
©
Първата книга за Ковид 19 откри дарителската кампания за българската ваксина, създадена от Института по микробиология към БАН снощи в столичната Галерия-музей "Анел".

Инициативата бе част от премиерата на книгата "Ковид 19 или войната за душите ни", чиито автори - журналистката Патриция Кирилова и изследователката Мила Салахи, преди 2 месеца направиха петиция в подкрепа на проекта на БАН, подписана от десетки организации и стотици българия от цял свят. Петицията ще бъде внесена в новоизбрания парламент в първите дни от работата му.

"Благодаря за подкрепата, която авторите на книгата дадоха за българската ваксина. България има традиции, има и възможност за създаване на ваксини. Важно е да се знае, че дори пандемията да свърши, този продукт ще бъде ефективен като основа за създаване на ваксини и за други вируси. Ще представим готовия ни проект през септември на международна конференция", каза на сцената проф. Чорбанов.

"Познавам проф. Чорбанов от години и знам, че този наш великолепен учен можеше да живее в цял свят, в Щатите и Австралия, но той избра да остане в България", подчерта водещата на вечерта - изкуствоведът д-р Райна Дамяни. Водещ на дарителската кампания бе любимецът на публиката Теди Георгиев, а музикалните интермедии бяха дело на композитора Росалин Наков.

На сцената говориха и рецензентите на книгата - проф. д-р Георги Чернев, повел пръв война с масовите лекарства за кръвно, които учените в цял свят свързват с развитието на ракови заболявания, както и хирургът д-р Ивайло Христов.

Събраните дарения по време на вечерта, бяха връчени на екипа от БАН, който бе специален гост на събитието.

Специални гости на благотворителната вечер, която се провежда с подкрепата на Фонд за изкуство и култура "АНГЕЛ СИМЕОНОВ", бе благодетелят и поет, собственик на "Анел" Ангел Симеонов, председателят на Съюза на колекционерите - проф. Валери Стефанов, учени, доктори, кметове, представители на бизнеса, културата и медиите.

В дарителската кампания участваха адвокат Биляна Тончева, бизнесдамите Таня Китик, Станка Калева, Виолета Драганова, наследникът на Каравеловия род - Марек Каравелов, кметът на село Ослен Криводол, хотелиерката Милена Иванова, режисьорът Ники Станчев, дизайнерката на Киара Фешън Гергана Апостолова, Дончо Георгиев, пеещият доктор Христо Деянов, музикалното семейство Джина, Иван и Мартина Иванови и други.

Състоя се томбола и бяха направени дарения, след като гостите се запознаха с творби на именити български скулптори, графици и живописци. Бяха представени произведения на Любомир Далчев, Крум Дамянов, Павел Койчев, Иван Нинов, Николай Янакиев, Анжела Минкова-Габриел, Десислава Денева-De.De., Райна Стоймирова, Цветелина Русалиева, Албена Щениовска-Еглофф, Елица Матеева-Паскинс, Райна Дамяни.

Учените от БАН, които създадоха българската ваксина срещу Ковид 19, бяха подкрепени от българи от цял свят, които се подписаха в петиция до управляващите, с настояване да бъде финансиран българският проект. Те са категорични, че имат доверие само на българските учени и на ваксината, която е създадена в БАН.



Още по темата: общо новини по темата: 75
10.01.2024 »
17.01.2023 »
17.01.2023 »
12.01.2023 »
10.01.2023 »
10.01.2023 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чорбанов е дУпетат от Славчовата кочина. Само по себе си това говори,че финансова подкрепа може и той да му даде и патента да си е у тях и да печелят щом са толкова сигурни в успеха си. Ваксината се разработва с френския институт Лук Пастьор ,а управляващите е неясно кои ще са ;) А професора каза,няма да се ваксинират понеже го изкарал,пък после се разболя. И каза,че си мислил,че го изкарал! Когато си тъпо парче,няма значение титлите ,които имаш. Парвенюта и бездарни културталпи винаги ще има.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: