Първи коментар на ПП-ДБ за споразумението, предложено от ГЕРБ

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
16:49 / 05.03.2024
1007
Парламентарната група на коалиция "Продължаваме Промяната – Демократична България“ приема резултата от днешното съвещание на ГЕРБ-СДС като стъпка към създаването на атмосфера за конструктивен диалог. Изразяваме удовлетворение, че голяма част от точките, предложени в меморандума на ППДБ, са възприети и обсъдени с необходимата сериозност в предложеното от ГЕРБ споразумение. Това се казва в позиция на ПП-ДБ по отношение на предложения проект от ГЕРБ-СДС за съвместно управление.

От коалицията смятат, че стабилността на страната и устойчивото ѝ развитие за обозримо дълъг период са първостепенен приоритет. "Неотменима и основополагаща задача обаче е да се гарантира продължаване на реформите в съдебната власт, службите за сигурност, изборът на почтени и експертни членове на регулаторите, пълното членство в Шенген и еврозоната. Това трябва да стане при ясно поети ангажименти, което изключва формирането на мнозинства извън това на двете парламентарни формации", заявявяат още от политическата формация.

От позицията, разпространена до медиите, става ясно, че от втората политическа сила оценяват ситуацията в момента като особено важна за бъдещето на страната. Те призовават колегите си от ГЕРБ да започнат преговори веднага щом г-жа Мария Габриел е отново в страната. Преговорният екип на ПП-ДБ ще се състои от лидерите на коалицията и настоящия премиер Николай Денков.

"За нас всеки договор е обещание между страните, а добрите обещания са спазените обещания. Ето защо ние ще предложим утре Народното събрание ефективно да приеме чрез гласуване оставката на правителството на Николай Денков", завършват от ПП-ДБ.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1290):
29.04.2024 НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
05.04.2024 Петков: Борисов и Пеевски изнагляха - да сложиш Калин Стоянов за министър означава да се взриви демократичната общност
05.04.2024 Извънредно: Живко Коцев оттегля оставката си!
05.04.2024 Последен парламентарен контрол за министрите от кабинета "Денков"
Още новини от Национални новини:
PR експерт: ГЕРБ е тефлонова партия, ПП-ДБ да слязат от жълтите п...
Галъп: ГЕРБ-СДС води с над 10% на ПП-ДБ месец преди изборите
Любимата напитка поскъпна
Доц. Киселова за бъдещ кабинет: То е ясно, че няма да е от една п...
МВР: Близо 2 млн. лева са събрани от глоби през последната седмиц...
Голяма банка предупреди своите клиенти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).