Пускат БДЖ на разпродажба

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (26)
10:27 / 04.10.2011
1892
Пускат активи на БДЖ на разпродажба, за да се закърпи финансовото състояние на компанията. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с министрите на финансите Симеон Дянков, на транспорта Ивайло Московски и с шефовете на БДЖ и на синдикатите.

Продават се бракувани вагони и локомотиви, почивни станции и други имоти. Продаваме всичко, което не ни трябва, заяви изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" Йордан Недев. 35-40 млн. лв. могат да се получат до края на годината само от продажбата на почивни станции и скрап.

До дни ще бъдат обявени за продажба 515 вагона за скрап през стоковата борса. Още над 900 вагона ще бъдат изтъргувани до края на 2011 г. Най-много - 400 млн. лв., могат да се получат от приватизацията на "БДЖ Товарни превози".

"Предвид по-тежката икономическа обстановка в Европа от лятото насам, трябва да се оптимизира БДЖ, така че финансово и организационно да се справя с изплащането на дълговете си. Колко са точно и на кого дължи БДЖ трябва да бъде съобщено на следващата среща при премиера Бойко Борисов", каза вицепремиерът Симеон Дянков.

Премиерът даде 4-дневен срок на шефове на БДЖ, двамата министри и синдикатите да постигнат съгласие за бъдещето на железниците и да набележат мерки за стабилизиране на финансовото състояние на дружеството. Без да има реформи в БДЖ, дружеството няма да получи договорения заем от Световната банка на стойност 400 млн. лв.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (26)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., е възможно да замърсява...
Азерите могат да ни доставят допълнително природен газ, имат инте...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).