Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пускат още две пробни матури по БЕЛ за зрелостниците
Автор: Екип Burgas24.bg 14:10 / 12.04.2022Коментари (0)428
©
На 16 и 30 април онлайн ще се състоят още две пробни матури по български език и литература за 12-и клас, изцяло съобразени с новия формат на Министерството на образованието и науката (МОН). Възможността за учениците да тестват знанията преди реалния изпит предоставят от издателството "Клет България", съобщиха организаторите, цитирани от БТА. 

 

Участниците ще могат да направят изпита в удобно за тях време - онлайн матурата ще е достъпна през целия ден на двете обявени дати. След явяване на изпита, всички ще получат обективна обратна връзка от експерти оценители за цялостното им представяне - на тестовата част, на отворените въпроси и на есето или съчинението.

С организирането на тези пробни матури издателството дава възможност на дванадесетокласниците да добият реална представа за новия модел, по който за първи път тази година ще се състои задължителният държавен зрелостен изпит.

До момента се състояха две пробни онлайн матури - на 2 и 9 април, като много ученици изпробваха знанията си и получиха представа за пропуските си в учебния материал. Всички те имат възможността отново да тестват знанията си и да разберат дали са ги надградили, за да се представят по-добре на предстоящите дати.

"Реалният държавен зрелостен изпит по български език и литература наближава и всички дванадесетокласници трябва да се мобилизират, ако искат да постигнат добри резултати, които да са им полезни след това. Тези пробни матури ще им дадат ценна информация за това в кои области са пропуските им и на кои части от учебния материал трябва да наблегнат. Не по-малко важен е факторът, че с явяването на пробни матури учениците придобиват по-голяма увереност за реалния изпит", коментира проектният ръководител от издателството Бояна Табакова.

"Клет България" разработи и онлайн курсът "М@турата" за подготовка за държавния зрелостен изпит по български език и литература за дванадесетокласници от цялата страна. Обучението е изцяло съобразено с новия формат на МОН, а ментори са преподаватели от едни от най-елитните софийски гимназии. Освен структурираната информация, която те предоставят, програмата включва и голям набор от дигитални ресурси за упражнение, мисловни карти, електронна христоматия и ценни съвети от психолог за справяне със стреса покрай изпита.

За всички участници има записи от срещите, до които имат достъп по време на целия курс. Преди началото на обучението се състоя безплатна пробна матура, както и междинна такава по време на курса, като резултатите показват, че 60 процента от учениците са подобрили значително резултата си спрямо първата матура. Обучението ще завърши с финална пробна матура, с която учениците ще разберат до каква степен са подготвени за реалния държавен зрелостен изпит.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: