Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пуснаха купони за бедни и богати в училищата
Автор: Екип Burgas24.bg 08:58 / 12.02.2019Коментари (2)1282
©
Купони за обяд в училищата на ниски и високи цени пуснаха фирмите за кетъринг и това веднага раздели децата на бедни и богати. Така родителите трябва да избират дали да купят меню за 2,50 лв., или 3,50 лв., за да може хлапето им да бъде сито, преди да започнат часовете в занималнята. За разликата от левче едните малчугани могат да похапнат за основно спаначена каша със сирене, а за другите има карначета с гарнитура, пише "Монитор". "Разликата в менютата е в грамажа на основното. Те са направени съгласно рецептурника, в който има два варианта за приготвяне на менютата – едното е на 150 грама, другото на 200. С нищо не сме си превишили правата“, обясни Камелия Николчева от кетъринг фирмата.

Тя уточни, че качественото на храната е едно и също, а продуктите се доставят от един и същ производител. Николчева обясни още, че преди да пуснат новите купони, са постъпили оплаквания, че грамажът на порциите е бил твърде малък. "Те са провокирани от това, че децата остават гладни, защото не са научени да ядат готвени ястия вкъщи“, заяви тя. Поради тази причина във второто меню се набляга на сухата храна – пържоли или пилешки шишчета с гарнитура например. Във вторник всички хлапета хапнаха за обяд таратор и плод за десерт, а към менютата за 2,50 лв. имаше и пиле с ориз, а за 3,50 лв. пилешки шишчета с гарнитура от салата.

Николчева обясни, че спрямо рецептурника в по-скъпото меню месото трябва да е120 грама, докато в пилето - до 80 грама. В петък пък основните са почти идентични –150 грама кюфтета с гарнитура или 200 грама кюфтета на скара за гарнитура. Николчева обясни, че на евтиното меню месото ще е100 грама, а 150 на скъпото. "Ще има или разлика в броя на кюфтета или едните ще са по-големи по грамаж“, каза още тя. В същото време обаче родители се оплакват, че съученици на децата им се подиграват, че ядат от евтината храна.

"Миналата седмица бях забравила за купя електронни купони и мъжът ми взе хартиени в училището, но не знаеше че има различни менюта. Вечерта синът ми ми разказа, че децата в класа му се подиграват, че яде от храната за бедни, оплака се една от майките. Тя сподели, че смята да купува вече само от купоните от 3,50 лв., въпреки че синът ѝ предпочита повече основните в по-евтините варианти. "Принудена съм да му вземам купони от 3,50 лв., не искам децата да му се подиграват, че яде ориз с месо, а не пилешки шишчета“, заяви майката на ученика.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Това разделение е отвратително ! Българска дивотия ! Не е ли нормално да има само един вид - от 3 лева примерно ! Съсипват психиката на децата тия г**ове !
+2
 
 
Сега директно едно дело за дискриминация срещу кетъринг фирмата да им се наложи на тях да си купуват от "храната за бедните" ! Егати "бизнесмените" ! Да искат да ппечелят от храната на децата !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: