Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пуснаха на свобода с подписка банкерка, присвоила над 400 000 евро
Автор: Екип Burgas24.bg 18:44 / 03.12.2019Коментари (0)1494
©
Обвиняемата за кражбата на 425 000 лв  от сметки на клиенти в "Алианц банк“ – клон Нова Загора финансистка Биляна Манчева е с възможно най-леката мярка за неотклонение "подписка“, съобщи защитникът й адвокат Младен Донев. Промяната в мярката е от около два месеца, след като 29-годишната жена прекара  8 месеца под домашен арест.

Манчева беше арестувана на 18 февруари т.г.  след жалба на клиенти, че  от сметките им липсват сериозни суми, белезниците й бяха сложени в хода на вътрешен одит.

Първоначално прокуратурата настояваше тя да бъде зад решетките, но  бургаският апелативен съд беше категоричен че няма опасност тя да се укрие или да извърши ново престъпление.

"И към момента клиентката ми отрича да е присвоявала пари, разследването беше поето от националното следствие, трябваше да бъдат изготвени няколко финансови-счетоводни експертизи, но нямам право да коментирам докъде се е стигнало…“, сподели защитникът.

Според него делото ще трябва да се гледа в сливенския окръжен съд, тъй като нямало никакви данни за наличието на престъпна група.

Адвокат Донев отказа да коментира евентуално сходство с казуса от Варна, където наскоро беше арестувана по обвинение, че е източило 1 млн лв от сметки на клиенти 38-годишната банкерка Невена Йорданов с аргумента, че зная за случая единствено от медиите.

Пред апелативния съд, когато обжалваше първоначалното решение за оставянето й в килията той коментира ситуацията с думите: "Клиентката ми не е имало служебното правомощие да слага парафа си под никакви документи, най-малкото да  разкрива сметки и да нарежда прехвърляния на суми от едно място в друго.Това е можело да стане само от някой стоящ над нея ръководител. Институцията, която Манчева е ръководела не е дори със статут на банков клон, тя е един финансов център, в който работят общо трима души.“.

Сред "ощипаните“със 180 000 лв е председателят  на земеделската кооперация "Наша земя“ в близкото село Съдиево Кольо Добрев, който и до сега не иска да повярва, че банков служител е можел така спокойно да оперира с неговите и на съпругата му Маруся спестявания.

За липсващите хилядарки той научил от разследващите полицаи. Ходил до банковия клон, там установил че в сметките останали мизерни 200 – 300 лв.Потърсил за повече подробности Манчева, но тя се измъкнала с думите, че е в отпуск и че не знае нищо за проблемите му.

По телефона той обясни, че двадесетина дни след задържането на банкерката от банковата институция възстановили на него и съпругата му цялата изчезнала сума, след което клонът в Нова Загора е бил закрит. По негови сведения върнати били спестяванията и на останалите ощетени клиенти, но в последствие нито веднъж не били потърсени за даване на обяснения пред следствието.

Към момента Биляна живее с родителите си, рядко излиза навън , не е активна във Фейсбук, макар профилът й там да не е закрит, споделиха нейни познати от родния град.Няма движение и в страничката й в мрежата Инстаграм, където последната качена снимка е от 8 януари т.г.Разликата е само в броя на последвалите я там: от 213 в началото на годината сега те са вече 628. За сметка на това тройно са намалели последваните от нея: от 712 на 212.

От окръжна прокуратура – Сливен потвърдиха, че в началото на октомври е била променена мярката за неотклонение от домашен арест в подписка, продължавали процесуално-следствените действия, нямало изменение в първоначално повдигнатото обвинение. Отдавна е изтекъл първият 2-месечен срок за разследването, имало е няколко удължавания предвид сложността на казуса.

В началото , при задържането на Манчева държавното обвинение съобщи, че са били констатирани 105 неправомерни тегления от сметки на 4 души, като само от Валентин Младенов с 66 "дръпвания“ са били източени 25 бона. Одитът е засякъл липсата на 240 000 лв, 75 570 щатски долара и 1645 британски лири, като се очаквало сумите да набъбнат.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: