Пуснаха срещу 1000 лв. учителя, прегазил дете

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:50 / 03.11.2022
444
Прокуратурата пусна под парична гаранция от 1000 лв. шофьора, прегазил дете в Лясковец. Пробите за алкохол и наркотици на водача - 31-годишен учител по физкултура, са отрицателни.

Водачът е с шофьорска книжка от 3 месеца, а фаталният инцидент се е случил на оживено място на централната улица "Трети март“ в Лясковец с липсващо улично осветление. Детето е отивало с велосипеда си и без светлоотразителни елементи до близкия хранителен магазин.

На младия шофьор е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. 

Прокуратурата и МВР ще разследват всичко около инцидента - състоянието на пътната настилка, маркировка и светлоотразители.Назначена е автотехническа експертиза, която да изясни как се е случила катастрофата и с каква скорост се е движил автомобилът, прегазил детето.  

За тази вечер е организирано и протестно шествие до Общината срещу липсата на осветление и безопасност по улиците на града, съобщава в същото време БНР. Хората в Лясковец винят за инцидента управата на града, която, въпреки решенията на Общинския съвет и гражданските подписки, от години не взема мерки за подобряване на уличното осветление, за осветяване на пешеходните пътеки и за изграждане на нови повдигнати пътеки, които да подобрят сигурността на пътя.

Общинският съветник Тодор Тодоров заяви пред bTV, че е действал нееднократно в посока да бъдат подобрени градските условия. "Аз съм председател на комисия по бюджет и финанси. От 2019 г. сме предлагали да се осигурят средства за подмяна на уличното осветление, за осветяване на пешеходни пътеки и за изграждане на повдигнати пешеходни пътеки с цел именно превенция на безопасността на движение. Това не беше направено и затова тази година за бюджет 2022 ние по наша инициатива заложихме 20 000 лева за 5 пешеходни повдигнати пътеки“, каза Тодоров. Кметът на община Лясковец отказала коментар с мотива, че е отсъствала по време на инцидента и все още не е запозната в детайли със случая.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Радев с остра позиция за създаването на частна детска болница, п...
Успокоиха ни за цените на агнешкото, яйцата и козунаците за Велик...
Йотова с първи коментар за промените в хазарта: Набързо приетите ...
Станишев: Много войводи, малко четници
Половината безработни у нас са със средно образование
Шофьор остана без работа заради фалшиво положителни тестове за на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).