Пътните строители във Варна блокираха отново входа и изхода на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:20 / 20.04.2022
773
Пътните строители във Варна отново излязоха на протест и блокираха за кратко входа и изхода на Варна откъм АМ "Хемус", предаде репортер на Varna24.bg.

"Ние се борим за правото си на труд! Ние се борим за правото си на заплащане за извършената работа! Ние се борим за правото на всички ни за безаварийно, сигурно и комфортно пътуване по ремонтирани, поддържани и обезопасени пътища! Бъдете с нас!", призоваха варненските фирми, които подкрепиха втория национален протест, организиран от браншова камара "Пътища".

"Без тези жизнено важни парични средства, фирмите ще фалират. Над 15% от персонала вече е съкратен. Това са хора в които дълги години е инвестирано. В същото време, са застрашени животът и здравето на българските граждани заради състоянието на пътищата. Ако днес не се приеме решението за изплащането на парите, от следващата седмица започваме безсрочни протести", коментира по-рано днес председателят на УС на браншова камара "Пътища" Стефан Чайков.

Вчера управляващите постигнаха съгласие - 50% от парите на пътните строители, или над 650 млн. лв., да бъдат изплатени сега.

Останалите ще бъдат получени след оценка на харчовете от междуведомствена комисия с решение на парламента.

Строителните фирми ще получат и 100% от парите за маркировки, знаци и мантинели.

Очаква се плащанията да започнат две седмици след окончателното решение на парламента, а забавените ремонти на пътища могат да започнат след Великденските празници.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Земетресение у нас
Кога в България ще преминем на 4-дневна работна седмица?
Какво да правим, ако ни излезе положителен тест за наркотици, но ...
Крум Зарков: В държавата има криза, действията на служебния кабин...
Проф. Хинков: Решението не е да се спре строежът на частната детс...
Майка намери 15 кърлежа по детето си след разходка: Цялата буза и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).