Пътят Варна-Бургас е сред най-опасните в страната, решението е АМ "Черно море"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:35 / 30.08.2018
4754
Пътят Варна-Бургас е един от най-опасните в страната. Решението на проблема е ремонта на АМ "Черно море", който трябва да е с приоритет пред този на "Хемус", каза областният управител на Варна Стоян Пасев, предаде репортер на Varna24.bg.

"За мен разковничето е в новите региони. Към момента областните управители са със съвсем ограничени правомощия. Единственото, което можем да направим, е да върнем решение на Общинския съвет. Ние не можем да влияем върху решение на АПИ или върху решение на министър, ние само изпълняваме. Двата пътя Варна-Добрич и Варна-Бургас са изключително натоварени. Мина ремонтът на пътя Варна-Добрич, което пък обуславя по-високата скорост на шофьорите. Знаете, че преди месец имаше смъртен случай на пътя Варна-Бургас. Той е в топ 3 в България за най-натоварени пътища с най-много катастрофи. Там трябва да се реши генерално проблемът с направата на магистрала "Черно море" и тя трябва да е приоритет преди "Хемус", каза Пасев.

Относно коментара на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, че Аспаруховия мост не е в критично състояние, затова ремонтът му се отлага, Пасев каза:

"Мостът е въведен в експлоатация през 1972 г. Според специалистите животът му е между 50 и 100 години, което е много голям период.  Премиерът разпореди проверка на всички мостове, нашият е един от най-големите на територията на държавата и е много натоварен. Така че ремонт задължително трябва да има. Това е единствената връзка между Севера и Юга пре варненското езеро". 

Подробности вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).