Работна група ще определи конкретни мерки за намаляване цените на горивата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
17:06 / 16.03.2011
1437
По разпореждане на премиера Бойко Борисов работна група от експерти ще анализира възможностите и ще предприеме мерки за намаляване цените на горивата в страната. Това стана ясно по време на проведената среща между министрите на финансите Симеон Дянков, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков с производители и търговци на горива и с браншовите организации на превозвачите.

"Трябва да направим всичко възможно чрез вътрешни резерви да намалим цените", заяви пред участниците в срещата министър-председателят Бойко Борисов.

Част от темите, по които ще бъде работено през следващите дни, предвиждат отпадане на изискването за влагане на био съставка в течните горива или премахване на акциза върху биокомпонента. Друга мярка предвижда равномерно разпределение на тежестта между държавата и производителите и вносителите на горива, по отношение на изискването за наличие на задължителна складова наличност за 90 дни.

Предстои вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков да разговаря с еврокомисар Алгидрас Шемета, отговарящ за данъчната политика, одит и борба с измамите, за възможността България да предприеме тези действия с оглед намаляване на цените.

Представителите на производителите и търговците на горива и организациите на превозвачите определиха проведената среща като конструктивна и подкрепиха дадените предложения.


Виж коментарите (9)

Още по темата (26):
19.10.2011 Бензинът поскъпна с 3 стотинки
24.08.2011 Горивата падат с по 2 стотинки
16.08.2011 Дянков: Цените на горивата ще паднат пак в края на август
18.07.2011 Прогнозират ново поскъпване на бензина през следващите седмици
12.05.2011 НСИ отчете поевтиняване на горивата през април
05.05.2011 Нов протест в Бургас срещу цените на горивата, блокират улици
Още новини от Национални новини:
Пеевски подписа споразумение със синдикатите за заплатите на унив...
Защо румънците идват на море в България? 
"Всичко ми дойде от... сърцето", "Много добре мина, ама нищо не н...
Радев се среща с папата във Ватикана за 24 май
Имотен експерт: Въпросът "Наем или заем" е много актуален
НСО с важна позиция за трагичния инцидент край Аксаково


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).