Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Работник шокира финансовия министър пред Борисов, нареди му да пуска пари
Автор: Васил Динев 12:50 / 02.04.2021Коментари (0)3327
© Фейсбук
Бойко Борисов се развесели при днешната си обиколка, която е посветена на малките населени места. Хората от с. Лесичово (Пазарджик) го посрещнаха с усмивка и с гордост му показаха до къде е стигнал ремонта на пътя им.

Работникът Иван даже спря работата си, за да успее да се запознае лично с Борисов и да му стисне ръката. "Само не ме давайте по телевизията, оти, ако ме види жената, че иска да спим при нея", пошегува се той.

А преди това нареди на финансовия министър Кирил Ананиев: "Пускай пари и не бой се!".

"Нема ДПС, нема  ГЕРБ на всички асфалтирам - щом е казано", така отговори той на молбата на Борисов да прекара път до къщата на баба Емине, която го пресрещна малко по-рано.Премиерът посети и община Белово, а заедно с него е зам.-регионалният министър Николай Нанков, както и външният министър Екатерина Захариева, която е кандидат за депутат именно от Пазарджик.

Повод за посещението в Белово е смяната на канализацията и водопроводите. Нанков поясни, че с държавно финансиране ще се подмени водопроводната мрежа. Вече имало решение и на общинския съвет за консолидирането на ВиК дружествата в региона. До подобно решение узрели и във Велинград. Борисов поясни, че се прави канализацията в редица села. Един от жителите на Белово - учител и един от основателите на СДС в общината, дори се разплака пред премиера. Заяви, че бил демократ по убеждение.

"Ние от ГЕРБ и СДС действаме заедно. Децата на комунистите станаха сега демократи и искат да говорят от името на дясното. Затова в неделя, както Радев казва, като теглим чертата и ще видим кой има право да говори от името на народа. - кой първи, кой втори.

Като ни победят, излизаме, поздравяваме ги", каза премиерът. Напомни, че всеки ден се купува ремдисивир и ваксини. Поръча на Захариева да звънне на своите колеги външни министри и да благодари на 19-те държави, които са ни подкрепили, за да получим над 1,2 млн. дози допълнително ваксини на "Пфайзер".

"Толкова съм радостен, че имаме такъв ЕС, да мисли за всички и да е справедлив", каза още той и благодари и на финансовия министър Кирил Ананиев, че събрал пари за ваксините. По думите му в Белово живеят толкова важни хора, колкото и на третия лъч на метрото. "От София направихме кукла", похвали се той.

"Просто не сме толкова гласовити. Ако бяхме опозиция, сигурно щяхме да сме 3 пъти по-гласовити", каза Борисов и даде да се разбере, че като опозиция са много по-силни. "Но е лошо за държавата, затова се надявам утре да мислим, в неделя да гласуване", каза той и поясни, че в понеделник - вторник вече ще е ясно как са ги подредили хората на вота. Изрази съжаление за кончината на началника на кабинета на соцлидерката Корнелия Нинова. Даде да се разбере, че те също прекъсват кампанията и имат само още едно мероприятие. "Ние ще бъдем солидарни", каза той.

Местните пък се похвалиха, че преди да дойдат ГЕРБ на власт, нямало нито една детска площадка, а сега били 11. "Сега като ви направим и пътя до Пазарджик, ще стане чудно", поясни премиерът. Общо 5,5 млн. лева отпусна правителството на община Белово за последните 4 години. С 43 млн.лева се ремонтира пътят Пазарджик-Белово. През последните 4 г. пък над 173 млн. лева са дадени за подобряване на пътната мрежа в Пазарджик и областта.

Иначе по-рано в Лесичово - друго пазарджишко село - Борисов посети изцяло е обновеното читалище. Изтъкна, че вече в селото имат чудесно място, в което се провеждат културни събития." Това е начинът да задържим хората в малките населени места – с инвестиции и подобряването на инфраструктурата.

Много средства са заложени във ВиК сектора и в момента в страната усилено се подменят и израждат водопроводи и канализации", написа след това Борисов във Фейсбук.  И добави: "Инвестираме много в малките населени места и променяме облика им. Навсякъде в страната се строят и обновяват пътища, водопроводи, газопроводи, пречиствателни станции, училища, детски градини и всичко, от което българските граждани имат нужда. Ние работим, чуваме какво искат хората, реализираме го и после показваме направеното".

Последва посещение в родопските села, където се прави нов път, а от другата седмица започва и полагането на асфалт. Местните поясниха, че винаги били за ДПС, но досега никой нищо не правил за тях. За първи път премиер идвал в селото им.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: