Радан Кънев: Президентът Радев работи за себе си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
20:47 / 23.12.2022
415
"Президентът Радев работи за себе си и за удължаване на периода, в който изпълнява неконституционен обем правомощия. Това е критичен риск за българската държава“, това каза евродепутатът Радан Кънев в студиото на "Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Той заяви, че конституционната демокрация не функционира. Кънев каза, че всеки, който иска да провеждаме избори на всеки три месеца трябва да си дава сметка, че неговото поведение води до  рискове в тази международна ситуация.

"Имаме изключително странна форма на правителство, назначена от президента. Ние сме единствената държава с подобна конструкция. Конституционно това е временен феномен, който се превръща в  постоянен. Ние постоянно имаме неизбрано правителство. Имаме и друг конституционен феномен, а именно разпускането на парламента. В Европа парламентът работи до провеждането на избори и контролира правителството до тогава. В България системно имаме по два месеца без парламент и още един месец, в който се избира правилник“, обясни евродепутатът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Отиде си народен представител и бивш евродепутат
Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от г...
Коалицията "БСП за България" регистрира листата си в Бургас
Ето как методът на пазаруване 6 към 1 работи за Вас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).