Радев: Необходими са механизми за справяне с инфлацията и спекулата

Автор: Алена Соколчева
Коментари (2)
15:24 / 27.02.2023
563
Това е нашата поредна среща и ви поздравявам за инициативата, защото бъдещето на България и икономиката ни зависи от диалога между институциите. Това заяви президентът Румен Радев в началото на срещата с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели, предаде репортер на “Фокус".

Президентът поздрави работодателите за разработените приоритети, които съвпадат и с позициите на Президентството. 

"Инфлацията, борбата със сивата икономика и намиране на механизми, които да подобрят средата и да намалят спекулата. Очакваме следващият парламент да приеме законите, които не бяха приети. Напредъкът на България е голям, но трябва заедно с вас да решим как евросредствата, които ще получи страната ни, да бъдат разпределени и усвоени. Виждам място за сериозен диалог по отношение на стратегията за енергийното развитие. Кризата ясно показва, че енергетиката е фундамент на икономиката. Там ще се търся редица пресечни точки и кабинетът е готов за диалог", обърна внимание Радев. 

"Когато говорим за свързаност, ние не използваме пълноценно географското местоположение на България, трябва да се отворим към другите страни. Транспортната свързаност трябва да има по-голям капаците и да се възползваме от това местоположение", заяви президентът. 

Той обърна внимание, че държавата е длъжник на българския производител. Радев добави, че е важно българският производител да бъде защитен, за да има и по-голямо качество.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).