Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Радев: Нужно е не само правителство, но и реформи за справяне с корупцията
Автор: Алена Соколчева 11:30 / 21.03.2023Коментари (0)532
©
За мен е удоволствие да приветствам участниците в конференцията. Искам да поздравя Министерството на правосъдието, което пое ангажимент да организира работна група по такъв важен проблем за обществото. Това заяви президентът Румен Радев във встъпителната си реч по време на откриването на конференцията "Антикорупция и национална сигурност“, предаде репортер на "Фокус".

Той припомни как държавният глава на САЩ е поискал мнението на страната ни за това как виждаме заплахите пред националната сигурност. По думите му тази конференция е напълно навременна и само заедно с обменна информация и усилия може ефективно да се борим с това негативно влияние.

Президентът благодари на страните и организаторите, които участват и добави, че сътрудничеството между институциите е ключов фактор в борбата с корупцията.

За пореден път Румен Радев отбеляза, че последвалата политическа криза все още не е намерила трайно решение. "През лятото на 2022 година след продължителен период към нетърпимост и ограничаване на свободата на медиите имаше протести. Те продължиха повече от 2 месеца и изразиха позицията на хората. Решенията са не само съставяне на редовно правителство, но и провеждане на реформи за борбата с корупцията.“ По думите му протестите у нас имат своите национални особености, но се вписват в по широка тенденция. Той спомена и войната в Украйна, която според него е показала нуждата от отстояване на силата на правото пред отстояване на правото на силата. 

"Доверието на страните в ЕС и НАТО е по-важно от всякога и се превръща във важен фактор за гарантирането на сигурността в Европа и света, а доверието на гражданите се изразява в способността на институциите да изпълняват своите функции. Вярвам, че в този форум ще бъдат начертани нови пътища за укрепване на демократичните ценности“, заключи държавният глава.

В откриването на събитието взе думата и правосъдният министър Крум Зарков, който каза, че тази конференция е символ на кулминация на усилията на българското правителство да изпълни със съдържание действията си. "България пое важната роля да води работна група, която да постави под въпрос и да намери решения на темата за борбата с корупцията като застрашаващ националната ни сигурност фактор. Тя е навсякъде, но има различни проявления и причини", отбеляза той.

Зарков благодари на неправителствените организации, които са помогнали за организацията на събитието и за всекидневната работа, която е довела до осъществяването му.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: