Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Радев: Президентската институция задава дневния ред и отстоява интересите на гражданите
Автор: Екип Burgas24.bg 11:36 / 28.01.2020Коментари (11)1179
©
Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред. Това каза президентът Румен Радев по време на пресконференция за третата година от мандата си.

Като последен пример за това той посочи изборното законодателство. Държавният глава заяви, че парламентът за пръв път е започнал да разглежда промени в изборното законодателство, когато трябва.

"В тази трета година ние продължихме нашата отговорна мисия с последователност. Президентската институция продължи да отстоява правовата държава и интересите на гражданите, да задава дневния ред по важни обществени теми, да стимулира дебата между институциите и гражданите, да обединява около обществено значими каузи, да работи за модерното развитие на България, да отстоява българския интерес“, коментира Радев.

"Нямам намерение да превръщам този отчет в самореклама, защото оценка я дава обществото и в днешната тревожна и променлива действителност по-важно е институциите да бъдат предвидими и с ясни приоритети“, каза още държавният глава.

Продължих да бъда бариера срещу лобисткото законодателство и решения в разрез с обществения интерес, каза Румен Радев. "Макар свиканият от мен КСНС през април за реални мерки срещу корупцията да не постигна консенсус, моите констатации и предложения стават все по-актуални. Продължих да бъда бариера срещу лобисткото законодателство и решения в разрез с обществения интерес. Наложих вета на 7 закона. Там, където виждах, че има нарушение на Конституцията сезирах и КС. Въпреки преодоляването на тези вета, понякога дори и без дебат, обществената реакция и решенията на КС потвърждават правотата на моите действия“, добави Радев.

Според него поредицата срещи относно избора на главен прокурор и повишаване на независимостта и ефективността на съдебната власт са откроили проблеми и възможни решения. "В ход са дебатите за инициирани на промени в Конституцията след 30 години преход“, каза още президентът Радев.

По думите му преодоляването на бедността и неравенствата чрез постигане на висок устойчив растеж е било в основата на диалога му с работодателски и браншови организации.

Нарушаването на консенсуса на КСНС за разсрочено плащане на проектите в отбраната води до нехармонично развитие на видовете въоръжени сили, заяви президентът. "Развитието на въоръжените сили е мой неотменен приоритет като върховен главнокомандващ“, каза още Радев.

"Подписан бе договор за придобиване на нов изтребител, макар и засега с орязани способности и необходимост от допълнителни заплащания. Възстановено беше Висшето военновъздушно училище. В ход е стимулиране на мотивацията на военнослужещите и техния социален статус, макар и в момента в обем, който не може да реши острия недостиг на личен състав. Нарушаването на приетия консенсус на КСНС за разсрочено плащане на проектите води до нехармонично развитие на видовете въоръжени сили и родове войски, до тревожно изоставане в реализацията на проектите за модернизация и нашите ангажименти към авиацията“, коментира още държавният глава.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.01.2020 г.
+2
 
 
типично шапкарско мрънкане и обвиняване на другите ,цял живот е изпълнявал безумни команди ,това че е направил коремното не означава че за друго става
+1
 
 
Как един селянин ще задава интересите на гражданите ? Като им пробутва лобизъм ли ? И тоя е кукла на конци на Кремъл.
+3
 
 
Ал Бънди що не си направи партия и да спечели изборите ами стана безгласен президент на чугунените глави.Има си ред бе фатмак.Печелиш избори и оправяш държавата ако ти е по силите.Иначе само дърдорене и избиване на комплекси .Ако си мъж откажи се от скъпоплатената синекурна длъжност и си прави партия и спечели.Ама държи ли ти.Тя Йотова ти го каза в ефир преди изборите---внимавайте другарю Радев какво ще правите
на 28.01.2020 г.
0
 
 
Абе този ГЕРБАДЖИЯ няма ли най после да отиде на психиатър ,то бива некадърност и злоба ама и простотията му е най голяма
0
 
 
Какво задавала?Този все едно са го извадили от нафталина на 1968г. ,все едно слушам речите на живков и кастро ,два часа говорене 0 полезно действие ,ще задаваш още има няма 2г. после в руския гардероб при нафталина.....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: