Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Радев: Силна и модерна държава не се гради с апатия, а със смелост и дръзновение!
Автор: Екип Burgas24.bg 11:06 / 06.05.2020Коментари (12)1552
©
Скъпи сънародници,

На днешния светъл християнски празник – Гергьовден, отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия. С единството на меч, дух и слово, България устояваше на бурите и се възраждаше неведнъж през своята многовековна история. И в най-тежки времена, българският войник винаги е бил последната и самоотвержена преграда в защита на отечеството.

Преминала през безчет изпитания, извоювала бляскави победи, изградила легендарни пълководци, Българската армия посвети поколения в родолюбие и всеотдайност и се утвърди като символ на държавност и доблест.

Живеем във все по-неспокоен свят, в който сигурността и суверенитетът ще чертаят бъдещето на нацията. След десетилетия на експерименти, съкращения и недоимък, Българската армия пое по дългоочаквания път на модернизация. По този път обаче няма място за угодни  сделки и сметки за политическо оцеляване. Придобиването на съвременно въоръжение е крайно необходимо, но то трябва да става при рационални и ясни критерии и процедури и единен подход към видовете Въоръжени сили. Затова решенията за националната ни сигурност не бива да се оставят единствено в ръцете на политиците. Модернизацията е скъп, сложен и всеобхватен процес, но в същината му стои преди всичко човекът – неговата професионална подготовка, кариерно развитие и социален статус. Съвременните отбранителни способности са немислими без войниците, сержантите и офицерите, носещи завета за обединена, силна и благоденстваща България.

 

Уважаеми военнослужещи,

Благодаря ви, че независимо от предизвикателствата, продължавате да отстоявате каузата България с професионализъм и всеотдайност. Нека Свети Георги Победоносец ви закриля и вдъхва сила на духа и на вашата десница.

Драги ветерани и воини от запаса и резерва,

Приемете моята благодарност за достойната ви служба в редовете на Българската армия. Вашето себеотрицание и предаността към родината нека бъдат пример и за следващите поколения.

Днешният празник е тържество на единството на народ и армия. Вековната ни история е доказала, че когато тази спойка е силна, силна е и страната ни.

 

Този 6 май е различен. Днес няма да има парад и гражданите няма да видят своята армия на площада и в небето. Но нашите военнослужещи  и днес са на бойния си пост и ще демонстрират своите умения. Нека бъдат уверени, че нашата признателност към тяхната рискована дейност и високоотговорната мисия е искрена и непреходна. Нека не забравяме, че 6 май е и празник на храбростта, която всеки българин носи дълбоко в сърцето си като скъп завет от горди и непокорни предци. Нека не забравяме, че сме в дълг пред онези, които влизаха безстрашно в бой за България и загиваха с едничката утеха, че отдават живота си за свободата и достойното бъдеще на своя народ. Уважението към героите изисква не само почит към тяхната памет, а следване на завещания морален пример в нашето ежедневие.

Успешно поколение и достоен живот не се постигат с насаждане на страх и примирение. Силна и модерна държава не се гради с апатия, а със смелост и дръзновение. Затова нека днес почетем всекидневната храброст на достойния българин – този, който изрича истината, който е непримирим към несправедливостта и произвола. 

Скъпи млади българи,

На днешния празник се обръщам към вас, защото вие сте призваните да направите решителни крачки и да сбъднете идеала за достойна и модерна България. Вие ще трябва да побеждавате там, където днес не успяваме. Каквито и препятствия да срещнете, бъдете дръзки и не се предавайте. Помнете, че във вашите вени тече кръвта на поколения храбри българи. Не забравяйте, че бъдещето принадлежи на смелите, а не на уплашените.

Скъпи сънародници,

Поздравявам ви със светлия християнски празник и ви желая здраве, мир и благополучие. Нека всяко изпитание, през което преминаваме заедно, ни прави по-човечни, по-силни и по-сплотени. Бъдещето на България зависи от нашата мъдрост, но и от нашата дързост и задружни усилия.

Честит Ден на храбростта!



Още по темата: общо новини по темата: 3
06.05.2020 »
06.05.2020 »
06.05.2020 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ставам апатична само като го видя. Не е спрял да я сее тая апатия и усещане за гибел от Нова, че и преди Нова Година. Направо ме депресира този човек!
0
 
 
По време на обучението си за офицер е приет в БКП.Играта свърши.
+1
 
 
Този човек даваше вид на смел, решителен и отговорен лидер. Като генерал от ВВС и боен пилот, за мен лично бе достоен за уважение. Но за жалост се оказа поредната безгласна пионка на жалката си и умираща бавно и мъчително партия. Жалко, можеше да бъде лидер, но избра мишкуването. Това показва слаб характер и липса на капацитет.
+4
 
 
Злобно,дребно,червено човече.Вече и за шофьор на самолет не ставаш,само метла за теб и да те няма.
+4
 
 
От медиите: „ ... самозабравил се човек, изтъкан от комплекси и дребна злоба. Радев ще остане в историята като единствения президент в света, застанал срещу законноизбраната власт в смутното време на коронавируса “
+5
 
 
Другарю Генерал, Вие добре го четете, но дали запомняте нещо от това.
+5
 
 
Добре и шанс за България в този труден момент е, че имаме двама ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛИ - премиера Борисов и ген.Мутафчийски!
+7
 
 
Комунистическата мишка изпълзя от дупката си.Най големия мрънкач в държавата седнал да говори как се строи силна и модерна държава.Абе червен каскет като беше на власт твоята партия модерна ли я направиха.Ууууу боклук
0
 
 
лайнар осран,ти не си никакъв български офицер!!!Такива са били прадядо ми - загинал начело на ротата си при щурма на Одрин,другият ми прадядо - служил цял живот в 3-ти конен на Нейно височество княгиня Евдокия Великотърновска,участник във всички войни,дядо ми,също офицер от този полк!А ти си една червена мастия,срам и позор за България!
0
 
 
хахахах е няма такава наглост ,този два месеца се беше покрил като мишка ,а сега ми говори за смелост и дръзновение.....ПЪЛЕН ПАЛЯЧО!За него ок ,ама за тъпунгерите които му се радват и възхваляват ми е тъжно....два месеца по време на невиждана епидемия къде беше "смелата" ни армия?Тренираха за парада....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Детски градини и ясли във Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Стрелба от автомобил край Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: