Радев: Време е да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост.

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:06 / 06.09.2021
1297
Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост. Защото именно с неповторимия акт на българското Съединение сме успели сами, без външна подкрепа или принуда, с единната воля на целия български народ, с държавническа зрялост, с политическа мъдрост да постигнем своята голяма национална цел. Време е да го направим и днес. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в град Раковски по повод 136-ата годишнина от обединението на Княжество България и Източна Румелия. 

Има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждата на българите и никоя партия няма силите да се справи сама, посочи държавният глава в отговор на въпрос за евентуален нов политически проект на двама от служебните министри.

"Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество“, подчерта президентът. Той призова партиите за диалог и припомни, че кредото му винаги е било за постигане на надпартиен обществен консенсус в името на законността, демокрацията и просперитета, а служебното правителство е доказало, че хора от различни хоризонти могат да работят заедно и ефективно за България. 

Единствените думи на бившия премиер, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор, посочи президентът, помолен за коментар на думи на бившия министър-председател. 

Държавният глава изтъкна, че преди да бъде разпуснато 46-ото Народно събрание и да се насрочат парламентарни избори, трябва да се актуализира бюджетът. Президентът отбеляза, че предстои да се срещне с представители на Централната избирателна комисия, за да бъде сигурно, че парламентарни и президентски избори с машинен вот могат да се проведат едновременно без да бъдат компрометирани. "Трябва да организираме по такъв начин тези избори, че българските граждани да могат справедливо, честно и обективно да изразят своя вот“, подчерта президентът. 

По повод изразените публично опасения на част от социалистите у нас, че тяхната надежда може да бъде предадена, държавният глава посочи, че не той е човекът, който ще ги предаде. "За себе си гарантирам“, заяви президентът. 

В Раковски президентът посети катедралния храм “Пресвето сърце Исусово" и разговаря с католическата общност в града. В рамките на посещението си държавният глава разгледа и Центъра за професионално обучение “Тракия". Обучителният център е част от плана за интегрирано развитие на  Тракия икономическа зона . В него се квалифицират и преквалифицират кадри на фирмите от най-мащабната и устойчиво развиваща се индустриална зона в Източна Европа. Румен Радев проведе среща с представители на фирми от "Тракия икономическа зона".

Виж коментарите (0)

Още по темата (3144):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).