Радев към Иванова: Ресорът Ви в ЕК е стратегически важен за България

Автор: Петя Кузева
Коментари (0)
19:58 / 28.09.2023
407
Президентът Румен Радев посрещна на "Дондуков“ 2 еврокомисар Илиана Иванова. Двамата обсъдиха актуални теми, като не пропуснаха и демографския проблем. Новоназначеният европейски комисар, излъчен от България, е на първо посещение у нас след встъпването й в длъжност като член на ЕК.

Приоритетите пред България в областта на иновациите и инвестициите във високи технологии обсъди президентът Румен Радев на среща с комисаря по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Европейската комисия Илиана Иванова. 

Държавният глава поздрави Иванова за назначаването й, като открои нейния ресор в Европейската комисия като стратегически важен за страната ни, тъй като е свързан с перспективни за България области като иновациите и научните изследвания, както и с развитието на младите хора и тяхното образование. Румен Радев потвърди подкрепата на президентската институция за политиките, допринасящи за модернизацията на България, особено по отношение на разработването и прилагането на научни иновативни постижения в нашата икономика.

Президентът припомни за нарасналия инвестиционен интерес и значителния ръст на внесените проекти по Плана за възстановяване и устойчивост, в резултат на усилията на последното служебно правителство, както и за добрата информираност на бизнеса след проведени множество активни консултации и информационни срещи във всяка област от страната. Обща бе позицията, че страната ни следва да продължи да работи за улесняване на достъпността на програмите на Европейския съюз за подпомагане на иновативни компании у нас, съобщават от пресцентъра на държавния глава.

В рамките на срещата бе обсъден и демографският проблем, вследствие на високите нива на емиграция на млади хора от България. Откроена бе необходимостта от въвеждането на мерки за тяхното привличане и задържане у нас чрез създаването на повече възможности за професионално развитие.

Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
28.09.2023 Първа визита у нас на новия български еврокомисар Илиана Иванова
19.09.2023 Съветът на ЕС назначи Илиана Иванова за еврокомисар от България
12.09.2023 Борисов за избора на Илиана Иванова: Огромната подкрепа е оценка за нейния професионализъм и за работата на ГЕРБ
12.09.2023 С огромно мнозинство: Европейският парламент одобри за еврокомисар Илиана Иванова
06.09.2023 Елена Поптодорова: Съзнателно се стимулира евроскептицизъм в българското общество
05.09.2023 Изслушват кандидата за български еврокомисар Илиана Иванова в ЕП
Още новини от Национални новини:
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас
Доц. Мангъров говори за новия "вирус на шамара"
БНБ с важна информация
Апелативният прокурор на София подаде оставка
Задържаха шофьора, който блъсна мъж и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).