Радослав Рибарски: Предоговарянето с ЕК на Плана означава спирането му и започване на разговори, за да се постигне компромис

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
08:54 / 12.01.2023
575
Предоговарянето с ЕК на Плана означава спирането му и започване на разговори, за да се постигне евентуално компромис и от двете страни. Когато Планът беше изготвян, ситуацията беше различна. В момента трябва да отчетем и войната в Украйна, търсенето на електрическа енергия. Това заяви пред БНТ депутатът от "Продължаваме Промяната" Радослав Рибарски по повод постигнатото в енергийната комисия партийно съгласие по текст на решение, с което задължават Министерския съвет да преразгледа Плана за възстановяване и устойчивост в частта му, засягаща енергетиката.

По думите му винаги са настоявали да се възползваме от това, което имаме и те да продължат да работя на максимална мощност.

"МС ще трябва да предоговаря тези 40% ограничение в капацитета на въглищните централи. Всички други съседни държави са заложили да затварят мощности, ние нямахме такова задължение. Ние разчитахме на това, че по един естествен път тези мощности ще намалят своето производство, но в момента ситуацията не е такава", заяви Рибарски.

Според него периодът, в който тази енергия ще е необходима, е необозрим.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).