Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ранните резервации от Русия – с 20% повече
Автор: Екип Burgas24.bg 09:08 / 07.03.2016Коментари (0)1482
© Вulfoto
С 20 на сто са повече ранните записвания от руснаци за лятна почивка в България. Това съобщи шефът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Той обясни, че общо направените записвания от Русия представляват 4 на сто от броя туристи, които се очаква това лято да дойдат от там на черноморските ни курорти, пише "Монитор".

Според Майя Ломидзе, изпълнителен директор на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР), руснаците се приспособяват към обезценяването на рублата, правейки по-рано записванията си за почивка. "За разлика от преди 2-3 месеца търсенето не се влияе много от колебанието на валутните курсове. Няма вече паника", обяснява тя, цитирана от РИА Новости.

Според Ломидзе е трудно да се очаква руснаците да продължат да пътуват и почиват в чужбина, както са го правили преди 2014 г. Едновременно с това обаче тя смята, че в сравнение с началото на миналата година много повече са ранните резервации за курортите извън Русия.

Причина за това е и поевтиняването на самолетните билети, стимулирано от падащите котировки на петрола. Средното понижаване на цените на авиопревозите за вътрешните полети в Русия е почти една пета, а за чужбина - над 16 на сто, уточнява Lenta.ru.

Туристически експерти прогнозират, че най-голям интерес от страна на руснаците за летуване ще има към Кипър, България, Гърция и Испания. 

По информация на сайта atorus.ru отстъпките за ранните записвания в Русия за почивка в нашите летни курорти достигат до 30-40%. Според руски туроператори, цитирани от портала България това лято ще стане бестселърът за братушките. Причината са по-достъпните цени, даващи възможност за по-дълга почивка от 11-14 дни.

"Обикновено братушките, подобно на българите се записват в последния момент", обяснява Румен Драганов. "Всичко е въпрос на народопсихология. Част от тях може би изчакват евентуално поскъпване на петрола да повиши курса на рублата и така почивката да им излезе по-евтино.

"Англичаните са най-предвидливи и по-голямата част от тях си резервират почивката за лятото от предишната година. Германците се записват за летуване през януари. Гражданите на страните от Централна Европа Чехия, Полша и Унгария го правят в момента. Досега са се записали около 6 на сто от чуждите туристи, които според прогнозите биха летували по нашите черноморски курорти", уточни Драганов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
Изграждане на Национална детска болница в София
Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: