Рашидов за "Магнитски": Аман от помощта на Великите сили! Защо не покажат грешките на едни грантаджии от "Америка за България"?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:18 / 12.02.2023
1254
Българската държава винаги е била реагираща в много случаи. тя винаги е била инициатор, първа да е и винаги е помагала. В тази ситуация нито бързото реагиране е полезно, нито бавното. Няма нищо по-страшно и по-неконтролирано от природата - така председателят на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов коментира по БНТ опустошителното земетресение в Турция и Сирия и реакцията на държавата.

"Това са човешки жертви, съдби и от излъчваните кадри на тези детски лица, които са в стрес, няма как да ги забрави човек. Ние сме част от този живот и от тази природа. Смятам, че българската държава ще реагира и реагира, изпратихме хора да помагат", каза Рашидов.

Той допълни, че ще говори с турския посланик у нас Айлин Секизкьок, за да направи свое лично, човешко дарение.

"В момента бих апелирал и тези дни ще направя едно дарение и нека да се обединим - в момента хората имат нужда от газови печки, от храни, одеяла, палатки. Това е най-необходимото. След това сигурно ще продължим да помагаме, защото бедствието е много голямо, нечовешко е", добави Вежди Рашидов.

По отношение на Сирия, той каза, че човешкият живот не се дели на сириец, на турчин или на българин. Това е човешка съдба и в нея трябва да се реагира равнопоставено, както към живота на едни, така и към живота на други.

По отношение на новите санкционирани по списъка "Магнитски“, бившият вече председател на Народното събрание Вежди Рашидов каза:

"Моите уважения към братята американци. Точно преди избори да хвърлиш една бомба, без да посочиш от конкретно доказателство, малко ме притеснява. Аман от помощта на великите сили. На нас когато великите ни помагат, после ни трябват години да се оправим. Много моля да спрат вече да ни помагат“, призова Рашидов.

"Европа гърми от корупционен скандал. Те нямат ли нужда от помощ? Каква е тази фиксация на България? И Холандия, дето са против да влизаме в Шенген, и те имат трески за дялане. Като искаме да сме в едно семейство, не е нужно да си вадим кирливите ризи“, смята той.

"Защо не покажат грешките на едни грантаджии от "Америка за България. Ами те от "Каолин" и от Прокопиев забогатяха“, допълни той.

Виж коментарите (1)

Още по темата (65):
12.06.2023 Горанов: Не съм горд, че съм в "Магнитски", но мисля, че американските власти са подведени
18.02.2023 Томислав Дончев: Лидерът на ГЕРБ знаеше, че Владислав Горанов ще е в списъка "Магнитски"
15.02.2023 Цветлин Йовчев за "Магнитски": Проявяваме се като недостатъчно надежден и устойчив партньор
13.02.2023 Владислав Горанов: Разбира се, че съм член на ГЕРБ
12.02.2023 Какво представляват санкциите по закона "Магнитски"
12.02.2023 Овчаров, който бе санкциониран по "Магнитски": Нямам фирми, издържам се от пенсията си
Още новини от Национални новини:
Етнологът: Великден е не само религия и вяра, Великден е проект и...
Малкият син на обвинената в убийство Габриела Славова е дете на В...
Български фермер разкри огромна далавера с млякото
Пускането в действие на газовия терминал край Александруполис, ко...
Годишните технически прегледи на колите поскъпват драстично!
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).