Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Разказ от първо лице на жената, която се барикадира във фризьорски салон и нападна с оръжие собственичката
Автор: Екип Burgas24.bg 09:14 / 03.02.2023Коментари (1)767
© NOVA
Говори 46-годишната жена, която преди повече от седмица се барикадира във фризьорски салон, стреля, удари по главата собственичката му и води 8-часови преговори с полицията. Спор за имот, който продължава две години в съда, е в основата на тази сага. Жената е под домашен арест.

Евелина Антонова – това е жената, която изправи на крак полицията във Велико Търново преди около две седмици. Великотърновката е позната в местното общество с активните си позиции по редица въпроси. Тази история, обаче, била лична.

"Много бързо се развиха нещата. Беше неочакван този развой. Чувствах го като крайна необходимост. Да защитя имота си. Краен шанс. Аз вече търсех две години начин, за да мога законно да намеря истината и да получа справедлив съдебен процес", споделя жената.

46-годишната Евелина твърди че има имотен спор с фризьорката Цецка Тотева за строяща се сграда. На 23 януари отива в ателието. Имала намерение веднъж завинаги да се изясни с коафьорката. "Върнах се пеш с папката в чантата, с оръжието, което е законно. Беше в дамската ми чанта и разделено – пълнител от пистолет. Не съм ходила с цел да насоча пистолет, да произвеждам изстрел и да я заплаша", твърди барикадиралата се по-късно жена.  Казва още, че сама е звъннала предварително на телефон 112. Мислела да блъфира фризьорката, да признае вина за имотния спор пред единния спешен номер. И тогава всичко се объркало.

"Тя ме блъсна. Ето, тук се ударих на нещо остро. Не знам, как стана. И тя избяга навън. Веднага оставих телефона. Бях набрала 112. Бръкнах в чантата, извадих оръжието и излязох навън. Имаше свидетели. Не ги познавам, но се извинявам на тях, за това, че това нарушение на обществения ред е стресово. Извадих и заредих оръжието, произведох изстрел с оловни куршуми в земята. Не със стоп-патрони. Знаете, стоп-патроните са сачми в една торбичка и могат да наранят някого встрани. Те се пръсват. Не съм искала да стрелям в нея. Аз ако съм искала, имах възможност от глава до пети да я нашаря с куршуми. Имах и още един пълнител и докато дойде полицията… Не ми е била такава целта" , спомня си Евелина Антонова.

Въпреки, че це
лта не е била да има пострадали, се стига и до физически сблъсък.

"Мисля, че я ударих, след като произведох предупредителния изстрел. Още един път я помолих да влезе вътре, за да не се плашат хората. Върнах се в ателието, казах адреса, излязох навън и видях, че тя няма да каже и няма смисъл да стрелям по нея, да ставам престъпник. И нещото, което измислих, е да се върна в ателието. И се затворих. Идея си нямам защо. Не съм го планирала", каза пред камерата на NOVA арестуваната.

Повече от 8 часа продължават преговорите между Евелина и полицията. След като е задържана, на Евелина е направена психиатрична експертиза и е установено, че тя може да носи наказателна отговорност. Заради чистото ѝ съдебно минало е пусната от съда под домашен арест. Така, освен делото си за този имот, ще трябва да се вижда още много пъти с фризьорката в съда и заради нападението и стрелбата с пистолет.

Потърсихме отново нападнатата стилистка, но тя все още е неоткриваема. От инцидента до ден днешен ателието е затворено, а телефонът ѝ – изключен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: