Разказват жертвите на измамниците, които теглиха кредити от името на приятелите си 

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:18 / 12.10.2022
555
Прокуратурата в Пловдив издирва още хора, станали жертва на семейството, което изтегли кредити за 90 хиляди лева с чужди  лични данни. Започват и проверки на системата за онлайн кредитиране.

Два дни, след като Ивета и Венко са на тържество за детето на задържаните за измамата, разбират, че имат изтеглени кредити.

"През септември получих писмо от една банка, че не си плащам кредита и искат да ме прехвърлят на частен съдебен изпълнител. Аз кредити нямам и бях шокирана“, разказа Ивета Попова. Четири кредита на обща стойност 18 хиляди лева са били изтеглени на нейно име.

Ивета и жената, задържана за измамата, се познават от деца и са семейни приятели. Мъжът ѝ също проверява дали на негово име има изтеглени пари.

"Проверката установи че имам малко над 60 хиляди лева. Три кредита в три банки. Те често идват вкъщи и ние също ходим у тях. Много е било вероятно да сме се залисали, да бръкнеш портмонето, да извадиш лична карта и да я снимаш“, добави Венко Чемишанов.

Хрисиана Христова от Стара Загора също е приятелка с арестуваната жена. Разбира, че има два кредита от по 5 хиляди лева, изтеглени през май, след като от банката я издирват за непогасени вноски. Сама е предоставила личните си данни.

"Каза ми, че майка ѝ трябва да й изпрати пари от Хисаря и да не ги прехвърля на нейната сметка, да ги прехвърли на моята за да може Йордан да не разбере. И аз се съгласих понеже ми каза, че иска да купи нещо на бебето и понеже ми е приятелка нали аз се съгласих и заради малкия“, разказа пред bTV Хрисиана Христова.

В момента жената е под домашен арест в квартира в Стара Загора, за да се грижи за едногодишно си дете.

За да не попаднат още хора в схемата прокуратурата проверява как банките отпускат подобни кредити и има ли пропуски в системата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
14.10.2022 Най-младият банков обирджия в България разкри колко всъщност сме уязвими
12.10.2022 Не позволявайте да снимат личните ви карти!
12.10.2022 Ето я двойката от Пловдив, която измами свои приятели с 90 бона
11.10.2022 От банката шокирали жертвата на измама: Дължиш 10 000 лева!
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).