Разкриха ги! Роми-братовчеди са биячите на ченгетата във Велинград

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
16:00 / 08.09.2016
1096
Митко Чавдаров на 27 години и първият му братовчед Асен Чавдаров на 30 години са двамата нагли роми, дръзнали да нападнат през август полицаи във Велинград. В момента те вече са пуснати от ареста с по-лека мярка, образувани са две следствени дела, разследването се води от Районна прокуратура Велинград.

Циганите бяха арестувани за оказване на съпротива и нападение над униформени. Случката се разиграла на 17 август тази година около 22.30 ч. на една от улиците в квартал "Анезица". 

Полицейски автопатрул извършвал проверки на водачи на моторни превозни средства в квартала. Униформените спрели лек автомобил "Ауди", управляван от 27-годишния жител на квартала Митко Чавдаров. Заедно с него пътувал и братовчед му Асен Чавдаров. Третото лице бил ром от Гърмен, който не е нападнал ченгетата, а е избягал. Сега той ще бъде свидетел по делото.

Още при спирането на колата полицаите усетили силен мирис на алкохол от колата. Започнала проверка, но тримата духнали да бягат. Полицаите настигнали и спрели нарушителите. 

В този момент група от 15 роми се появили изневиделица и влезли в пререкание с униформените. Единият от полицаите бил ударен с кол в гърба и рамото, неговият колега отнесъл сериозен удар в главата със стъклена бутилка. 

Полицаите стреляли предупредително във въздуха и извикали подкрепление. Ченгетата са откарани в болница, прегледани и освободени за домашно лечение, а двамата роми, предизвикали мелето, тогава бяха задържани. Предстои делото да стартира в съда във Велинград.



Източник: Блиц

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Министерски съвет осъжда атентата срещу словашкия премиер
Добри новини за университетските преподаватели
Дадоха 2 министерства и 34 общини на АДФИ заради нередности във ф...
Важна заповед от кмета на наш морски град! Който я наруши - може ...
Зловещо убийство у нас! Откриха обгорени тленни останки
Икономист за приема на еврото в България: Бавенето на еврозоната ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).