Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Разкриха как са се озовали стъклата в десерта от детска кухня "Карамфил" във Варна
Автор: Пламена Николова 12:59 / 17.12.2019Коментари (6)1235
©
Илюстрация
След подадения сигнал за открити стъкла на дъното на съд, от който се разлива десерт за децата в детска кухня "Карамфил", незабавна проверка и разследване са установили обстоятелствата, при които опасните предмети са попаднали в крушовия десерт, научи Varna24.bg.

Още вчера от дирекция "Здравеопазване" в Община Варна е разпоредена проверка, сформирана е комисия, която е извършила оглед на обекта и са изискани писмени обяснения от работещите в пункта, пряко ангажирани с приготвянето на храната.

По информация на Светослава Енчева, майката, дала гласност на случая за медията ни, проверката е установила, че виновникът за ситуацията е същата служителка, която е извадила стъклата от дъното на тенджерата. Жената първоначално се опитала да прехвърли вината на колегите си, приготвящи десерта. В хода на разследването обаче служителката си признала, че при вземането на задължителните проби от менюто, които се отделят всеки ден и престояват 24 часа в хладилника на кухнята за евентуална проверка, стъкленият буркан се счупил и дъното му паднало в казана. Пред проверяващите обаче служителката обяснила, че се е изплашила и отрекла да е разсипвала десерт от същия казан, като твърдяла, че веднага го е подменила с друг, в който имало десерт. 

"За мен в това няма логика, при условие, че пред свидетели същата служителка извади стъклата и започна да се вайка как така са попаднали там с упрек към колегите си. Очевидно е, че десерт, в който е имало остатъци от счупения буркан, е бил раздаден на майките пред нас. Самата служителка заяви, че са минали 150 човека на опашката в кухнята. Ако на някой му се струват много, ще уточня, че събота и неделя в пункта се събират майки от "Багова" и "Карамфил". Благодарна съм за бързите мерки, но смятам, че тази жена трябва да понесе отговорността си за стореното. Радвам се, че нямаше последствия за децата при тази напълно неразумна и неадекватна реакция. Радва се също така, че бяха взети спешни мерки за решаването на проблема", коментира още Светослава Енчева. 

От Община Варна са взети мерки да бъде извършен допълнителен инструктаж на целия персонал, ангажиран с приготвянето и раздаването на храната в детските кухни на Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.12.2019 г.
0
 
 
Още преди да прочета, какво точно се е случело ми прави впечатление, в какво се съхранява и предлага храната на децата. До кога ще се използват тези така "удобни" пласмасови кутии, който първо развалят храната на децата, а после пълнят кофите за боклук.
Aнонимен
на 17.12.2019 г.
0
 
 
Тази заслужава публичен линч! Вързана на площада и да я замерят майки със стъклени буркани.
Aнонимен
на 17.12.2019 г.
+1
 
 
Никакво оправдание няма тази лелка! Такава идиотска постъпка е непростима. Как изобщо й е дошло на акъла да раздава храната?! Едно малко парченце да влезе в стомаха дори на едно дете, може да последва нарязване на червата и смъртта е гарантирана. Не трябва да се пренебрегва простотията, когато е животозастрашаваща.
Aнонимен
на 17.12.2019 г.
-1
 
 
не защитавам служителката, но ми е интересно как би реагирала тази майка , ако беше на нейно място. дали би поела отговорност за стореното.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: