Разпознаха ученика, който удари жестоко осмокласник в Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
17:28 / 30.09.2021
663
Идентифициран е ученикът, който удари жестоко осмокласник от Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив. Това съобщи за Plovdiv24.bg Антоанета Кръстанова, началник на РУО Пловдив. Директорът на училището е информирал за проявената агресия образователния инспекторат в Пловдив. От своя страна от РУО вече са изпратили писмо и до Министерството на образованието.

Момчето, което е ударило с юмрук осмокласника, е в 10-и клас и е разпознато от свидетели на инцидента. Засега обаче името му се пази, за да се потвърди официално тази информация. С него ще бъдат проведени разговори от независими психолози. Регионалното управление по образование на този етап няма да се намесва и няма да прави проверка, а ще остави в училището сами да намерят изход от ситуацията, с цел да се пресекат бъдещи такива инциденти, каза още Кръстанова.

Тя информира, че до момента няма сигнал, който да е подаден от родителите, но въпреки това всички институции са в готовност да вземат отношение – Детска педагогическа стая и Полиция, както и Комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни.

Учителите от гимназията твърдят, че момчето не е агресивно по принцип, няма и други такива прояви. Ще се изяснява как се е стигнало до инцидента.

В училището ще бъде проведен и спешен педагогически съвет, както и ученически съвет, за да се реши какво да е наказанието за десетокласника, проявил агресия спрямо по-малкия ученик, който е нов в това училище.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (1):
30.09.2021 Говори директорката на училището, чийто ученик бе бит
Още новини от Национални новини:
Голяма новина за България и еврозоната!
Христо Крушарски започна да инжектира в облаците натриев хлорид, ...
Нинова: Това е пародия! Главчев започна като началника си Борисов...
Сняг заваля и на Витоша
Един милион българи стегнаха куфарите и тръгнаха на път през почи...
Росен Желязков повежда листата на ГЕРБ за евроизборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).